Şase numarası ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Şase numarası ne işe yarar?
  2. Şase numarası verilir mi?
  3. Şase numarası 0 mı o mu?
  4. Şase numarası ile sorgulama nasıl yapılır?
  5. Plaka kime ait sorgulama sms?
  6. Şase numarası ruhsatta yazar mı?
  7. 5664 detay sorgulama nasıl yapılır?
  8. Arabada değişen parça kaydı nasıl bulunur?
  9. Aracın kaç defa el değiştirdiği nasıl öğrenilir?
  10. Plakadan Araç sahibi bulunabilir mi?
  11. Plakadan hangi bilgilere ulaşılır?
  12. 5664 plaka nasıl sorgulanır?
  13. 5664 ücreti ne kadar?
  14. Hasar kaydı nasıl bakılır?
  15. Tramer kaydı sorgulama nasıl yapılır?
  16. Tramere nasıl kayıt olunur?
  17. Tramer kaça mesaj?
  18. Araç plaka sorgulama kaça gönderiliyor?
  19. Tramer mesajı nasıl atılır?
  20. 56 64 e mesaj nasıl gönderilir?

Şase numarası ne işe yarar?

VIN (Vehicle Identification Number/Araç Tanımlama Numarası) olarak da bilinen şasi numarası; Zorunlu Trafik Sigortası'ndan araç hasar durumuna, Kasko Sigortası'ndan yedek parçaya kadar pek çok işlem için sorgulama yaparken gereken temel bilgidir. ...

Şase numarası verilir mi?

İnternet üzerinden kimseye otomobilin ruhsat bilgilerini, şase numarasını göndermeyin.

Şase numarası 0 mı o mu?

Bu durumda eksikler giderildikten sonra baştan tekrarlaması gerekiyor. Şase numaralarının farklılığı ise araca kayıtlı şase numarasındaki sıfır (0) rakamını trafik tescil memurlarının 'O' harfi şeklinde algılayıp ruhsata bu şekilde işlemesinden kaynaklanıyor.

Şase numarası ile sorgulama nasıl yapılır?

Şase numarası ile sorgulama: 'Şaseden hasar sorgulama' için 'HASAR' yazıp boşluk bırakıp 'S' yazıp 'ŞASE NUMARASI' girilir ve 5664'e SMS atılır. Yani hasar ve şase numaranız arası 's' harfi yazmalısınız.

Plaka kime ait sorgulama sms?

SMS Yolu ile Plaka İşlemi Sorgulama Araç sorgulama işleminin yapılması için SMS atılması gereken numara 5664 olacaktır. 5664'e yazılmak üzere sorgulamaya tabii olacak aracın plakası doldurularak mesaj gönderilir. Böylelikle araca ait sorgulamaları elde edebilir hasar kaydı bilgilerine de yine buradan ulaşabilir.

Şase numarası ruhsatta yazar mı?

Araç satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biri, aracın şase numarasının mutlaka ruhsat üzerinde bulunuyor olması. Ruhsatta yazılı olan şase numarasını, araçtaki şase numarası ile karşılaştırarak eşit olduklarını tespit etmek de oluşabilecek kanunsuz durumları önlemede zorunluluk arz ediyor.

5664 detay sorgulama nasıl yapılır?

Eksper raporuna göre araçta değişen parça bilgileri sorgusu için: PARCA yazın, boşluk bırakın, plakayı yazın, boşluk bırakın,kaza tarihini yazın TURKCELL, TÜRK TELEKOM, VODAFONE 5664'e gönderin. Aracın kazaya ait eksper raporunda yer alan parça bilgileri anında cebinize gelsin.

Arabada değişen parça kaydı nasıl bulunur?

Plakadan Araç Parça Değişimi Sorgulama Eksper raporu olan kazalarda değişen parçaları öğrenmek için ise "PARCA boşluk PLAKA boşluk HASAR TARİHİ" bilgilerini yazıp aralarında birer boşluk bırakarak 5664 SMS atarak sorgulama yapabilirsiniz.

Aracın kaç defa el değiştirdiği nasıl öğrenilir?

PLAKADAN ARACIN KAÇ EL DEĞİŞTİRDİĞİ NASIL SORGULANIR? İkinci el araç satın almayı niyet eden vatandaşların satın alacakları aracın kendilerinden önce kaç kez el değiştirdiğini SMS ile öğrenmeleri mümkün. Bunun için Detay boşluk plakayı yazıp 5664'e mesaj atmanız yeterli.

Plakadan Araç sahibi bulunabilir mi?

Sadece Plaka ile Araç Sahibi Bulunabilir mi? Plaka numarası ile direkt olarak araç sahibine ulaşmak ve böyle bir sorgulama yapmak mümkün değildir. Olumsuz bir durum ile karşı karşıya iseniz Emniyet birimlerine intikal ederek bu konuda yardım alabilirsiniz.

Plakadan hangi bilgilere ulaşılır?

Sorgulama işlemi sonucunda; aracın rengi, modeli, markası, sahip belge tarihi ve tescil birimi bilgilerine ulaşılabilir. Bunlar dışında hak mahrumiyeti bilgisi ve aracın çalıntı olup olmadığı da görüntülenebilir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ile araç plaka sorgulaması; sbm.gov.tr internet sitesinden yapılır.

5664 plaka nasıl sorgulanır?

Plakayı yazın, TURKCELL, AVEA, VODAFONE 5664'e gönderin. Aracın plakası değişmiş olsa bile, hasar geçmişi anında cebinize gelsin. Diğer Sorgulama Şekilleri: “Şasi No” ile sorgulama:bu sorgulamada HASAR ve ŞASİ NO arasına S harfi konulmalıdır.

5664 ücreti ne kadar?

5664 güvenli, kolay ve hızlı sigorta sorgulama yapılabilen bir mobil servis sistemidir. 5664 ile kaza, hasar, poliçe, tutanak, mağdur, değişen parça ve araç detay sorgulamaları hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilir. Sorgulama ücreti tüm vergiler dahil 11,00 TL'dir.

Hasar kaydı nasıl bakılır?

Örneğin 34AB123 şeklinde yazdığınız plakayı 5664 göndermeniz aracın Tramer kaydının olup olmadığını size bildirir. Sadece plakayı yazıp 5664'e gönderdiğinizde plaka sahibi aracın kazaya karışıp karışmadığını, kaza yaptıysa kaza tarihini ve hasar tutarını öğrenirsiniz.

Tramer kaydı sorgulama nasıl yapılır?

Hasar geçmişi sorgulamak için: Aracın plakasını bitişik bir şekilde yazıp (34xyz34 gibi) 5664'e SMS atın. Eksper raporu olan kazalarda değişen araç parçalarını öğrenmek için: “PARÇA” yazıp boşluk bırakın, araç plakasını bitişik bir şekilde yazıp (34xyz34 gibi) boşluk bırakın, “HASAR TARİHİ” yazın ve 5664'e SMS atın.

Tramere nasıl kayıt olunur?

Tramer sorgulama işlemi için kullanabileceğiniz ikinci yöntem ise SMS atmaktır. Telefon numaranız hangi şebekeye ait olursa olsun 5664 numarasına mesaj atarak ilgilendiğiniz araca ait sorgulamayı gerçekleştirerek kayıt bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Tramer kaça mesaj?

Bunu akıllı olmayan bir telefon ile de yapabilirsiniz. Tramer sorgulaması yapmak istediğiniz aracın plakasını yazarak 5664'e sms olarak gönderdiğiniz taktirde, söz konusu plakaya sahip aracın geçmiş hasar kaydını sorgulayabilir, kaza yapıp yapmadığını öğrenebilirsiniz.

Araç plaka sorgulama kaça gönderiliyor?

Araç plaka sorgulama ve tramer hasar kaydı sorgulama işlemleri otokontrol 5664 SMS servisi üzerinden yapılmaktadır. Aynı zamanda online yapacağınızı bu işlemleri nereden yapacağınızın bilgisi haberimizde.

Tramer mesajı nasıl atılır?

Aracın hasar kaydı sorgulamasını SMS üzerinden aracın PLAKASINI büyük harflerle 5664'e göndererek kolayca yapabilirsiniz. SMS üzerinden araç hasar kaydı sorgulama işleminde size yeni bir SMS ile dönüş yapılır. Bu SMS dönüşü yapılan sorgulamaları içermektedir.

56 64 e mesaj nasıl gönderilir?

Plakayı yazın, TURKCELL, AVEA, VODAFONE 5664'e gönderin. Aracın plakası değişmiş olsa bile, hasar geçmişi anında cebinize gelsin. DETAY boşluk Plakayı yazın, TURKCELL, AVEA, VODAFONE5664'e gönderin.