Sere sere ne demek?

İçindekiler:

  1. Sere sere ne demek?
  2. Yine kelimesi birleşik mi?
  3. Yine de nasıl yazılır?
  4. Bir ara nasıl yazılır?
  5. TDK bir arada nasıl yazılır?
  6. Hep bir arada nasıl yazılır?

Sere sere ne demek?

a. hlk. Açık duran başparmağın ucundan işaret parmağının ucuna kadar olan uzaklık, sele. Başparmakla işaret parmağı arasındaki uzaklık (ölçü için).

Yine kelimesi birleşik mi?

Hangi Sözcük Nasıl Yazılır? Bitişik mi yazılır ayrı ? ... Bu kelime genellikle Gene şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yine şeklinde olmalıdır.

Yine de nasıl yazılır?

Öyle olduğu halde. doğrusu, karşın anlamına gelir. Bu sözcük sıklıkla yanlış yazılır. Yinede gibi hatalı kullanımlara maruz kalan kelimenin doğru yazımı yine de şeklinde olmalıdır.

Bir ara nasıl yazılır?

Bir ara mi?” yoksa “Birara mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Birara şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Bir ara şeklinde olmalıdır.

TDK bir arada nasıl yazılır?

Günlük hayatta özellikle konuşma dilinde sık sık kullanılan fakat yazıya geçerken yazımında hata yapılan kelimelerin güncel yazımlarını Türk Dil Kurumu, resmi intermet sitesinden paylaşıyor. Yazım konusunda hassasiyeti olanların zaman zaman takip ettiği TDK'nın resmi sitesine göre "bir arada" kelimesi ayrı yazılır.

Hep bir arada nasıl yazılır?

Yazarı: Bir Arada, birlikte anlamında kullanılmaktadır. İki kelimeden oluşmakta olup, ayrı ayrı yazılması gerekir. Birarada olarak yazılması hatalıdır.