Yeminli mali müşavir ne yapamaz?

İçindekiler:

  1. Yeminli mali müşavir ne yapamaz?
  2. Türkiyede kaç tane mali müşavir var?
  3. Ön lisans mali müşavir olabilir mi?
  4. Muhasebe mezunu mali müşavir olabilir mi?
  5. Serbest muhasebeci olmak için hangi bölüm okunmalı?
  6. Kimler ön muhasebe olabilir?

Yeminli mali müşavir ne yapamaz?

Yeminli mali müşavirler, defter tutmak haricinde olmak üzere mali müşavirlerin yaptığı tüm işleri yapabilirler. YMM'lerin defter tutması yasaktır. Bununla birlikte, yeminli mali müşavirlerin tam tasdik yetkisi bulunur.

Türkiyede kaç tane mali müşavir var?

Bugün Türkiye genelinde 200 bin civarında muhasebeci ve mali müşavir var.

Ön lisans mali müşavir olabilir mi?

Serbest muhasebeci ve mali müşavirliğe ilişkin yasal düzenleme 1989 yılında çıkarılan 3568 sayılı yasada düzenleniyor. Bu yasaya göre ön lisans seviyesinde öğrenim görmüş kişiler ile ticaret lisesi mezunları serbest muhasebecilik yapıyorlar ancak "mali müşavir" unvanını kullanamıyorlar.

Muhasebe mezunu mali müşavir olabilir mi?

Ne yazık ki her üniversite mezunu, mali müşavir olamıyor. ... Üniversitelerin işletme, iktisat, maliye, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, ekonometri, çalışma ekonomisi, siyaset bilimi, ekonomi, bankacılık ve sermaye piyasası, bankacılık ve finans lisans bölümlerinden mezun olan kişiler mali müşavir olabilirler.

Serbest muhasebeci olmak için hangi bölüm okunmalı?

1- Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan mezun olmalısınız. YÖK tarafından denkliği tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde diplomanız da kabul ediliyor.

Kimler ön muhasebe olabilir?

Ön muhasebe elemanı olmak için öncelikli olan şart, muhasebe ile ilgili bir eğitim geçmişine sahip olmaktır. Firmalar, genellikle muhasebe ile ilgili alanda ön lisans veya lisans mezunu kişileri tercih ederken sektörel deneyime sahip olan lise mezunları da bu mesleği yerine getirebilmektedir.