Pozitif psikolojinin amaçları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Pozitif psikolojinin amaçları nelerdir?
  2. Pozitif Psikoloji değerleri nelerdir?
  3. Pozitif psikolojik sermaye nedir?
  4. Psikolojik sermaye modeli nedir?
  5. Psikolojik sermaye nasıl geliştirilir?

Pozitif psikolojinin amaçları nelerdir?

Bu doğrultuda pozitif psikolojinin amaç ve işlevleri, yaşamı değerli ve yaşanmaya değer kılacak şeyleri araştırmak, insanların olumlu ve güçlü özelliklerine odaklanarak bunları geliştirmek, öznel ve psikolojik iyi oluşu ve yaşam sevincini geliştirmeye çalışmak ve önleyici işleviyle bireylerin ruhsal sorunlar ...

Pozitif Psikoloji değerleri nelerdir?

Seligman ve Csikszentmihalyi (2000) pozitif psikolojinin üç seviyesini şu şekilde ifade etmiştir: Değerli subjektif/kişisel deneyimler (subjektif seviye): Öznel iyi-oluş (well-being), memnuniyet ve tatmin (geçmişte), akış ve mutluluk (şu anda) ve umut ve iyimserlik (gelecek için).

Pozitif psikolojik sermaye nedir?

Pozitif psikolojik sermaye bireyin “kim olduğu” ve gelişimsel anlamda “kim olabileceği” ile ilgilenir (Luthans, Youssef ve Avolio, 2006). Bu sermaye türü örgütlerde rekabet üstünlüğü sağlayan sermaye türlerine (ekonomik, insan ve sosyal sermaye) ilave olarak ortaya çıkmıştır (Luthans, Luthans ve Luthans, 2004).

Psikolojik sermaye modeli nedir?

Psikolojik sermayeyi kısaca, kişinin zorluklara karşı ayakta durabilme, kendini fark edip yönetebilme gücü kapasitesi olarak tanımlayabiliriz. Psikolojik sermayesi yüksek olan insanların en temel özellikleri arasında kendi hayatlarının, kariyerlerinin ve kararlarının sorumluluğunu almaları gelmektedir.

Psikolojik sermaye nasıl geliştirilir?

Psikolojik Sermayeyi Geliştirme Yolları

  1. Zorlu işleri başarmak için gerekli çabayı gösterebileceğine güvenme (özyeterlilik),
  2. Şimdi ve gelecekte başarılı olmaya dair olumlu beklenti içinde olma (iyimserlik),
  3. Hedeflere ulaşmak için azim gösterme (umut),