Iran ve Irak coğrafyasında yaşayan dinler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Iran ve Irak coğrafyasında yaşayan dinler nelerdir?
  2. Iranlılara neden Acem denir?
  3. Iranlılar Hangi millet?
  4. Suudi Arabistan Sünni mi Şii mi?

Iran ve Irak coğrafyasında yaşayan dinler nelerdir?

İslam. Irak nüfusunun %97'i Müslüman'dır. Müslümanların çoğunluğunu Şiiler oluştururken, Sünniler de diğer önemli kısmını oluşturur. Şiiler Araplar Irak'ın güneyinde yaşarken, Bağdat civarında Sünni ve Şii Araplar, Irak'ın kuzeyinde ise Sünni Kürtler, Yezidiler ve Irak Türkmenleri yaşamaktadır.

Iranlılara neden Acem denir?

Acem, Arapların kendileri haricindeki yabancılar için kullandığı bu sözcük, Osmanlılar tarafından ise genellikle Farsları nitelemek için kullanılmıştır. Bu sebepten dolayı Türkçeye de İranlı anlamında kullanılan bir sözcük olarak geçmiştir. Osmanlılar döneminde İran'dan gelen insanlar için kullanılırdı.

Iranlılar Hangi millet?

Günümüzde Araplar soyağacı olarak; ataları Arap Yarımadası'nda ve Suriye Çölü'nde yaşamış kabilelerin esas sakinleri olarak kabul edilirler. Araplar Yahudiler gibi semitik (Samilere ait) kökenden gelirler, İranlılar ise Orta Asya kökenlidirler.

Suudi Arabistan Sünni mi Şii mi?

Modern Suudi Arabistan Krallığı, 1932 yılında, Vehhabîlik olarak bilinen Sünni İslam'da geriye dönük bir hareketin takipçileri olan Suud Hanedanlığı tarafından kuruldu. ... Suudi Arabistan'ın İsnaaşeriyye Şii topluluğu, başta Katif ve el-Ahsa olmak üzere esas olarak ülkenin Doğu Bölgesi'nde yoğunlaşmışlardır.