Yeni doğan bebeklerde gaz sancısı ne zaman biter?

İçindekiler:

  1. Yeni doğan bebeklerde gaz sancısı ne zaman biter?
  2. Sütün gaz yapmaması için ne yapmak gerekir?
  3. Yemeklerin gaz yapmaması için ne yapmalı?
  4. Baklagillerin gaz yapmaması için ne yapmalı?

Yeni doğan bebeklerde gaz sancısı ne zaman biter?

BEBEKLERDE GAZ SANCISI NE ZAMAN BİTER? Bebeklerde gaz problemi bazı bebeklerde daha ağır yaşanır. Genellikle bebek dünyaya geldikten 2 hafta sonra gaz sorunu gelişebilir ve 4. haftada giderek artış yaşanır. Ancak 6-9 aylık bebeklerde gaz sancıları hafifler ve bebeğiniz 1 yaşına geldiğinde gaz sancıları bitmiş olur.

Sütün gaz yapmaması için ne yapmak gerekir?

Beslenme ve diyet uzmanı Prof. Chong Lee 'ye göre, laktoz intoleransı olan kişiler tükettikleri süt içerisine yarım çay kaşığı kadar kakao ilave ederek, gaz ve mide kramplarını önlemektedir. Çalışmalara göre kakao laktaz enzimi salgılanmasını artırmaktadır.

Yemeklerin gaz yapmaması için ne yapmalı?

Yediklerinizi uzun uzun çiğneyin. - Çiğ sebze ve meyveleri azaltmaya bakın. Sebzeleri pişirerek yemek, gaz olasılığını azaltabiliyor. - Lahana, karnabahar, turp, kuru fasulye, mercimek, nohut gibi gaz yaptığı iyi bilinen yiyecekleri azaltın.

Baklagillerin gaz yapmaması için ne yapmalı?

Kuru fasulyenin gaz yapmamasını istiyorsanız onu bir gece önceden ıslatmayı unutmamalısınız. Ardından haşlarken suyun üzerinde biriken köpükleri sürekli alıp atmalısınız. Çok fazla birikmeden almanız ise en doğrusu. Kısacası tencereyi sık sık kontrol etmeye hazır olun.