Su basman en az kac cm olmalı?

İçindekiler:

  1. Su basman en az kac cm olmalı?
  2. Subasman ne kadar?
  3. Su basman seviyesi ne demek?
  4. Su basman ne işe yarar?
  5. Zemin kat tabliyesi nedir?
  6. Yol kırmızı kot nedir?
  7. Tesviye yol nedir?

Su basman en az kac cm olmalı?

Yapının bulunduğu bölgenin yağış durumu, su yükselti riski ve arazi durumu göz önüne alınarak yapılır ve genelde 50-80 cm arasında uygulanır.

Subasman ne kadar?

Subasman perdesi yüksekliği, imar planında farklı bir ölçü verilmemişse, yönetmeliğe göre 1,20 metre gibi bir sınıra sahiptir.

Su basman seviyesi ne demek?

SUBASMAN SEVİYESİNİN İŞARETLENMESİ Su basman seviyesi bir binanın sıfır kotunun olduğu yerdir. Bu seviye binanın zemin katının taban seviyesi olmaktadır.Bu seviyeden bodrum yönüne doğru kotlar eksilir.

Su basman ne işe yarar?

Binanın zemin kotunu natural zeminden daha yükseğe yapmaktaki amaç, yapıyı natural etkilerden, nemden, sudan vs korumaktır. her binada illa subasman bulunması gerekmez, arazi koşullarının gerektirdiği hallerde subasman yapılır. ...

Zemin kat tabliyesi nedir?

Tabliye(Döşeme) :Kat zemininin oluşturan beton yüzeyin tamamıdır. yapılarda ki görevi Üzerine gelen yükleri kiriş ve kolonlara aktarmaktır.

Yol kırmızı kot nedir?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde kırmızı ve siyah kota ilişkin hükümlere yer veriliyor. Yönetmeliğe göre siyah kot, imar planında gösterilen yolun doğal zeminini ifade ediyor. Kırmızı kot ise, imar planında gösterilen yolun gerekli hesaplar yapıldıktan sonra kullanıma hazır halini ifade ediyor.

Tesviye yol nedir?

Düzleme, düzeltme, istenilen hacme sokma işi anlamlarına gelen inşaatta tesviye, bir düzensizliğin, topoğrafik engebelerin düzenliyerek yüzey oluşturulması işidir. Düzenleme işleminde fazla ya da yüksek olan kısımlar kesilerek boşluk yada çukurluk alanlar doldurulur.