Göz içi kanaması neden olur?

İçindekiler:

  1. Göz içi kanaması neden olur?
  2. Göz korneası ne demek?
  3. Kornea hastalığı nedir?
  4. Keratokonus hastalığı tedavi edilmezse ne olur?
  5. Keratokonus hangi yaşlarda görülür?
  6. Keratokonus nasıl görür?

Göz içi kanaması neden olur?

Göziçi kanamalarının birçok sebebi olmakla birlikte büyük kısmı damarsal sebeplerdir. Özellikle şeker hastalığına bağlı gelişen diabetik retinopatinin ileri evrelerinde göziçi kanamaları sıktır. Bunun dışında retina damarlarında meydana gelen tıkanıklığın ardından da gelişebilir.

Göz korneası ne demek?

Kornea Gözün en ön kısmında yer alan damarsız ve saydam bir yapı olup, ışığı odaklayan ve gözü dış etkenlerden koruyan bir dokudur. Kornea saydamlığı doğuştan, genetik kökenli veya sonradan geçirilen travma, enfeksiyon ve cerrahi sonrasında bozulabilir. Korneanın saydamlığı bozulursa görme kalitesi azalır.

Kornea hastalığı nedir?

Keratokonus nedir? Keratokonus, kornea şeklinin bozulduğu ve öne doğru sivrilerek koni şeklinde çıkıntı yaptığı bir göz rahatsızlığıdır. Kornea, gözün en ön kısmında bulunan şeffaf kubbe şeklindeki katmandır. Korneada ortaya çıkan bu değişiklik göze gelen ışığın görme alanında odaklanamamasına yol açar.

Keratokonus hastalığı tedavi edilmezse ne olur?

Eğer hastalık takipsiz bırakılır tedavi edilmezse, korneada aşırı incelme, bulanıklık ve ödem ortaya çıkabilir. Hastanın görmesi çok azalır. Hastalığın görmesinin azaldığı bu son evresinde keratoplasti (kornea nakli) uygulanması gereklidir.

Keratokonus hangi yaşlarda görülür?

Dr.Serdar Marol: Keratokonus, toplumda ortalama her 2000 kişide bir (1/2000) görülen bir hastalıktır. Ortaya çıkışı genellikle 15-20 yaşlarındadır. Her hastada değişik seyredebilir.

Keratokonus nasıl görür?

Keratokonus hastalığında gözlük numaralarının ilerlediği, astigmatın sürekli değişkenlik gösterdiği görülür. Keratokonus ilerledikçe görüş gözlükle bile yetersiz kalmaya başlar. Bu evrede göz doktoru tarafından biyomikroskop kullanılarak yapılan muayenede kornea tabakasının inceldiği ve öne doğru bombeleştiği görülür.