Udi hindi yağı nedir ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Udi hindi yağı nedir ne için kullanılır?
  2. Udi hindi nasıl bir bitki?
  3. Udi hindi yağı gastrite iyi gelir mi?
  4. Taze kekiğin faydaları nelerdir?
  5. Limon Kekik çayı nasıl yapılır?

Udi hindi yağı nedir ne için kullanılır?

Udi hindi tozu, bal ile karıştırıldığında antibiyotik özelliğine sahip olup enfeksiyon hastalıklarında fayda sağlamaktadır. Mikropları atar. Boğazı yumuşatır ve boğaz ağrılarına iyi gelir. Burun tıkanıklığı için de etkilidir.

Udi hindi nasıl bir bitki?

Udi Hindi, Doğu Asya topraklarında yetişen, odunsu bir yapıya sahip olan udi hindi bir ağaçtan elde ediliyor. Çin'de yoğun olarak görülen bu ağaç, her mevsim yaprakları bulunan ve mevsim geçişlerinden etkilenmeyen bir türdür. Bitkinin diğer adı ise öd ağacıdır.

Udi hindi yağı gastrite iyi gelir mi?

Tıbbi literatürde uduhindi gastrit, ülser, mide ağrıları için dünyanın en güzel farmasötik doğal bir ilacıdır. Midedeki yara, iltihap, kanserli hücrelere karşı antiseptik bir drogdur. İçinde ünütin, rezin, cicherin, glikozit, müshil, kanda pıhtılaşmayı önleyici maddeler bulunmaktadır.

Taze kekiğin faydaları nelerdir?

Kekiğin antiseptik ve antibiyotik özellikleri, öksürük ve bronşit gibi solunum ve soğuk algınlığı ve boğaz ağrısı gibi solunum yolları için etkili bir ilaçtır. Kekiğin bronşit tedavisinde çok etkili olduğu kanıtlanmıştır. Kekik, K vitamini ve mükemmel bir demir, kalsiyum ve manganez kaynağıdır.

Limon Kekik çayı nasıl yapılır?

Kekik çayı, 2 bardak kaynamış suyun içerisine 2 tatlı kaşığı kekik ekledikten sonra 10 dakika beklenir ve demlendikten sonra tüketilebilir. Kekik çayını hazırladıktan sonra 1-2 damla limon ve 1 tatlı kaşığı bal eklemek, bağışıklığın güçlenmesine ve özellikle burun tıkanıklığı ve kronik öksürüğe iyi gelmektedir.