VGM Ortaöğretim Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  1. VGM Ortaöğretim Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?
  2. VGM burs ne kadar 2021?
  3. VGM Önlisans burs sonuçları ne zaman açıklanacak?
  4. Bursluluk sınavı taban puanı kaç?

VGM Ortaöğretim Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvuruları kurum web sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden alınır. Başvurular bilgisayar, akıllı telefon ve tablet üzerinden yapılabilir.

VGM burs ne kadar 2021?

Aynı şekilde 2021 yılı bursları içinde zam geleceğini düşünüyoruz. Bu zamlar tahminlerimiz doğrultusunda, ortaöğretim öğrencilerine verilen bursun 90 TL, yükseköğretim öğrencilerine verilen bursun 360 TL, yabancı uyruklu olup Türkiye'de okuyan öğrencilere ise 720 TL olacağını düşünüyoruz.

VGM Önlisans burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs sonuçları 7 Aralık 2020 tarihinde açıklandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim burs başvurusu değerlendirme işlemleri başladı. Geçtiğimiz 2019 yılında VGM başvuru sonuçları 1 Ocak tarihinde açıklanmıştı. Yeni yılda burs sonuçlarının Ocak ayının ilk haftası açıklanması bekleniyor.

Bursluluk sınavı taban puanı kaç?

Sonuç olarak bursluluk sınavı taban puanları en düşük 100, en yüksek 460,72'dir. Diğer kontenjanı için en düşük taban puan 388,864 (10. sınıflar) en yüksek taban puan 460,72'dir (hazırlık sınıfı).