Karanfil nasıl çoğalır?

İçindekiler:

  1. Karanfil nasıl çoğalır?
  2. Karanfil ağacı Türkiye'de nerede yetişir?
  3. Karanfil fidesi nasıl elde edilir?
  4. Karanfil çiçeği ne zaman dikilir?
  5. Çin karanfili tohumu nasıl ekilir?
  6. Karanfil çiçeği ne anlama gelir?

Karanfil nasıl çoğalır?

Tohumdan karanfilin yetiştirilme işleminde tohumların ekileceği saksıya sıkı bir şekilde toprak doldurulur. Dolu olan saksının üst bölümüne dağınık olarak tohumlar saçılır. Üstü ise az toprak ile kapatılarak spreyli şişe ile sulaması gerçekleştirilir.

Karanfil ağacı Türkiye'de nerede yetişir?

Yetiştirildiği Yerler: Anayurdu Endonezya olup günümüzde ise daha çok Afrika kıtasının doğusundaki Zengibar ile Hint Okyanusundaki diğer adalarda yetiştirilmektedir. Türkiye'de ancak seralarda veya evlerde süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir.

Karanfil fidesi nasıl elde edilir?

Eğer erken çiçeklenen bir karanfil fideniz varsa havaların ısınmaya başladığı ilkbahar aylarında üzerindeki çiçeğin solmasını bekleyin. Çiçek solduktan hemen sonra keserek alın ve bu çiçeksiz dalı toprağa daldırma yöntemi ile ekin. Bu yöntemde dal kırılmadan toprağa doğru eğilir ve ucundan toprağa ekilir.

Karanfil çiçeği ne zaman dikilir?

Yerli Tohumlar Ağustos-Eylül aylarında ekilir.Çok renkli ve kokulu bir çiçektir.Halk dilinde yediveren olarak da bilinir. Toprağı: Kireçli topraklardan hoşlanır. Besin maddece zengin toprakları sever. Boy: Bodur ve uzun çeşitleri vardır .

Çin karanfili tohumu nasıl ekilir?

Çin karanfili tohumları ile çoğalan bir bitkidir. Tohumları gübreli ve temiz bir toprağa ekilmeli ve bu toprak çok kuru ya da çok ıslak olmamalıdır. Nemli bir toprağa ekilmeli ve güneş ışığı alan bir bölgede çıkması beklenmelidir. Çin karanfili tohumu ilk bahar aylarının başında yanı mart – nisan gibi ekilebilir.

Karanfil çiçeği ne anlama gelir?

Karanfil, çekici ve sevgi anlamına gelmektedir. Bir efsaneye göre Hz İsa mezara taşınırken annesi Meryem tarafından dökülen gözyaşlarını temsil etmektedir. Fransa'da ise karanfil özellikle mor karanfil cenazelerde kullanılır. Hollanda'da beyaz karanfiller, direniş simgesi olarak kullanılmıştır.