Gücü yetmek ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Gücü yetmek ne anlama gelir?
  2. Boşa gitmek ne demek?
  3. Dünya başına yıkılmak ne anlama gelir?
  4. Yol almak ne anlama geliyor?
  5. Yol görmek ne demek?
  6. Rüyada yol yapımı görmek nedir?
  7. Rüyada çamurlu yol görmek ne anlama gelir?
  8. Rüyada çamura batıp çıkmak ne anlama gelir?

Gücü yetmek ne anlama gelir?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Eldeki imkanlarla ancak altından kalkabilmek, üstesinden gelebilmek. "Gücümün yettiği kadar, size yardımcı olmaya çalışacağım."

Boşa gitmek ne demek?

Harcanan emek, para hiçbir işe yaramamak, olumlu bir sonuca ulaşamamak. "Onca emek, para boşa gitti."

Dünya başına yıkılmak ne anlama gelir?

Dünya başına yıkılmak deyiminin anlamı:Dara düşmek, felâkete uğramak, umutlarını yitirmek, çok üzülüp acı çekmek. ➡Dünya başına yıkılmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Trafik kazasında kocasını ve iki çocuğunu kaybeden kadının dünyası başına yıkılmıştı.

Yol almak ne anlama geliyor?

Yol almak deyiminin anlamı:1. Çıkılan yolda ilerlemek.

Yol görmek ne demek?

Rüyada yol görmek, hayırlıdır. Yol, çoğu rüya tabircisine göre İslam' ı temsil eder. Düz ve uzun bir yol ise bu dindir. Yanlarından giden küçük yollar veya bu yoldan ayrılan küçük yollar ise dine sonradan karıştırılan hurafe ve yalan bilgileri işaret eder derler.

Rüyada yol yapımı görmek nedir?

Rüyada yol yapımı görmek, sabırla sınanılacağını, karşılaşılan güçlüklerle baş etmek için yeni yöntemler bulunacağını ve kişinin yaşı kaç olursa olsun bu süreçte olgunluğa erişip, hayatı ile ilgili pek çok yeni karar alacağını tabir eder.

Rüyada çamurlu yol görmek ne anlama gelir?

Rüyada çamurlu yol görmek, eğer kişi üzerinde yürüyorsa başına gelecek felakete işarettir. İslami açıdan çamurlu yol görmek kişinin içinde bulunduğu ortama, görüştüğü arkadaşlarına ve kurduğu ilişkilere çok dikkat etmesi şeklinde bir uyarıdır. ...

Rüyada çamura batıp çıkmak ne anlama gelir?

Rüyada çamura battığını gören kişinin hastalığa veya büyük bir maddi sıkıntıya düşeceği yorumları yapılır. ... Çamura batmak her yönden kötü sonuçlanan bir rüya olarak yorumlanır.