Kaç tane yüksek mahkeme vardır?

İçindekiler:

  1. Kaç tane yüksek mahkeme vardır?
  2. Sayıştay yüksek mahkeme oldu mu?
  3. Sayıştay hangi kurumları denetleyemez?
  4. Sayıştay hangi puan türünden alıyor?
  5. Sayıştay denetçiliği sınavı ne zaman?
  6. Sayıştay Eleme sınavı nerede?
  7. Sayıştay kaç kişi alacak?
  8. Sayıştay mülakatı ne zaman?

Kaç tane yüksek mahkeme vardır?

Ülkemizin yargı sisteminde yüksek mahkemeler olarak 6 tane mahkeme vardır. İşte bu mahkemeler sırası ile aşağıda belirtilmiştir. 1.Anayasa mahkemesi. 2.Yargıtay.

Sayıştay yüksek mahkeme oldu mu?

Bu kural, Sayıştay'ın bir “yargı merci” olduğunu göstermektedir. Çünkü Danıştay bir yüksek mahkemedir ve kararı ancak bir başka yargı merci kararı ile karşılaştırılabilir. – Sayıştay'ın yargısal işleve sahip olup olmadığının saptanmasında dikkate alınması gereken bir diğer öğe, Sayıştay'ın bağımsız olmasıdır.

Sayıştay hangi kurumları denetleyemez?

Ayrıca, 6085 sayılı Kanun'a göre Sayıştay, kamu kurumlarının hesap ve işlemlerini denetleyip kesin hükme bağlamak, kanunlarla verilen inceleme, denetleme ve hükme bağlama işlerini yapmakla görevli olup Sayıştayın görüş verme gibi bir görevi bulunmamaktadır.

Sayıştay hangi puan türünden alıyor?

Bu itibarla; Sayıştay Denetçi Yardımcılığı giriş sınavına katılmak isteyen adayların “KPSSP48” puanının hesaplanmasında kullanılan soruları cevaplamaları gerekmektedir.

Sayıştay denetçiliği sınavı ne zaman?

2020 Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Yazılı Sınavı (2020-Sayıştay Yazılı) 6-7 Mart 2021 tarihinde yapılacak.

Sayıştay Eleme sınavı nerede?

Sınava dair detaylar açıklandı 2020 Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı 1 Kasım 2020 tarihinde Ankara'da yapılacak. Sınav saat 10.

Sayıştay kaç kişi alacak?

Sayıştay 45 Denetçi Yardımcısı Adayı Alacak. 1 - Sayıştay Başkanlığınca aşağıdaki nitelikleri taşıyanlar arasından halen boş bulunan 45 (kırkbeş) Adet kadro için Denetçi Yardımcısı adayı alınacaktır. Aday adayları, eleme, yazılı ve mülakat sınavına tabi tutulacaktır.

Sayıştay mülakatı ne zaman?

ÖSYM tarafından 2018 yılı içerisinde gerçekleştirilen Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Giriş Sınavında başarılı olup mülakat sınavına girmeye hak kazanan 137 adayın mülakat sınavı 25-26 Temmuz 2019 tarihlerinde ekli listelerdeki programa göre yapılacaktır.