Doğumdan sonra adet kanaması azalır mı?

İçindekiler:

  1. Doğumdan sonra adet kanaması azalır mı?
  2. Doğumdan sonra neden adet görülmez?
  3. Düzenli adet olmak için ne yapmalıyım?
  4. Doğumdan sonra adet görmeden hamile kalınabilir mi?
  5. Hamile anne sütü bebeğe dokunur mu?

Doğumdan sonra adet kanaması azalır mı?

Adet kanaması, genellikle doğumdan sonra 8-16. haftalar arasında yeniden başlar ama hem kanama hem de yumurtlama, bebeğinizi emzirmeniz durumunda büyük oranda gecikebilir. Bebek sadece anne sütü ile besleniyor ise, genellikle ilk 6 ayda adet kanamalarının başlaması ve düzenli olması beklenmez.

Doğumdan sonra neden adet görülmez?

Doğumdan sonra eğer anne adayı emzirmiyorsa doğumun ardından 2,5-3 ay sonra yumurtlama başlar ve anne regl olmaya devam edebilir. Fakat doğumdan itibaren bebeğini emziren annenin yumurtlaması engelleneceğinden, emziren anne adet görmeyebilir.

Düzenli adet olmak için ne yapmalıyım?

Adet olmak için şunlar yapılabilir:

  1. Doktora gitmek,
  2. Adet söktürücü çaylar tüketmek,
  3. Adet söktürecek kürler tüketmek,
  4. Masaj ve egzersizlerden faydalanılabilir,

Doğumdan sonra adet görmeden hamile kalınabilir mi?

Emziren anne 2 ay kadar erken bir dönemde adet görmeye başlayabilirken, 18. Aya kadar görmeyebilir de. Ama doğum sonrası 1 yıl geçtiği halde hala adet görülmediyse, doktor başvurusu gerekir. İlk yumurtlama ile gebelik oluştuysa, anne henüz doğum sonrası ilk adetini göremeden gebe kalır.

Hamile anne sütü bebeğe dokunur mu?

Dr. Erhan Karaalp, hamileyken emzirmenin bebeğe herhangi bir zararı dokunmadığını fakat annenin artan beslenme ihtiyaçlarına dikkat etmesi gerektiğini savunuyor. Yetersiz beslenme hem anne hem de bebeklere büyük zararlar veriyor.