Kuru sümük neden olur?

İçindekiler:

  1. Kuru sümük neden olur?
  2. Çok hapşırmak neden olur?
  3. Sinüs enfeksiyonu nedir?
  4. Sinüs iltihabına ne iyi gelir?
  5. Karotis sinüs masajı nasıl yapılır?

Kuru sümük neden olur?

Aşırı derecede kuru bir buruna, bazen antihistaminik gibi bir ilacın yan etkisi neden olabilir. Akan burun için etkili olsa da antihistaminik spreyler ve ilaçlar sıklıkla atropin içerirler ve atropin burun kanalını kurutabilir. Sıcaklık ve nem eksikliği gibi çevresel faktörler burun kuruluğuna katkıda bulunabilir.

Çok hapşırmak neden olur?

Gün içerisinde sürekli hapşırma problemi yaşıyor ve çevrenizden "Çok yaşa" cümlesini sık işitiyorsanız, bu durumun sebebi alerjik rinit olabilir. Stres ve sigara kullanımı gibi birçok nedenin yol açtığı alerjik rinit, dikkat edilmediği takdirde alerjik sinüzit ve astımla birlikte tehlikeli boyutlara varabiliyor.

Sinüs enfeksiyonu nedir?

Sinüzit yüz kemiklerinin içerisindeki boşlukların iltihaplı doku ile dolmasından ortaya çıkan hastalıktır. Burun tıkanıklığı, sarı-yeşil renkte burun akıntısı, geniz akıntısı, baş ağrısı ve koku almada güçlük ile kendisini göstermektedir.

Sinüs iltihabına ne iyi gelir?

Sinüzite iyi gelen bazı yöntemler: Buhar banyosu: Buhar solumak sinüs dokusunu yatıştırmaya yardımcı olur ve onların temizlemenizi sağlar. Tuzlu su ile burun banyosu: Sinüs boşluklarında bulunan mikropları ve tıkalı mukozaları açmak için tuzlu su çözeltisi de iyi bir alternatiftir.

Karotis sinüs masajı nasıl yapılır?

Karotid Sinüs Masajı

  1. Hasta supin pozisyonda yatırılır ve karotid arter atımlarını daha iyi alabilmek için boyun, masaj yapılacak alanın karşı tarafına çevrilir. ...
  2. Sürekli elektrokardiyografik ve kan basıncı monitörizasyonu gereklidir.
  3. Basınç 5-10 saniye tek karotid sinüse uygulanır.