Fezleke ne demek Osmanlıca?

İçindekiler:

  1. Fezleke ne demek Osmanlıca?
  2. Tahkikat kelimesinin anlamı ne?
  3. Memur ek iş yaparsa cezası ne olur?
  4. 2 yıl hapis cezası alan memur olabilir mi?
  5. Denetimli serbestlik cezası alan memur olabilir mi?
  6. Adli sicil kaydı silinen memur olabilir mi?
  7. Adli sicil kaydı olan memur olabilir mi?
  8. Yüz kızartıcı suçlar ne zaman silinir?

Fezleke ne demek Osmanlıca?

Fezleke ::: (a. i.) : 1) hülâsa, netîce, muhtasar, özet. 2) huk. [evvelce] mahkemelerde soruşturma evrakının altına yazılan hulâsa. fezleke-i târih ::: târih hülâsası, özeti.

Tahkikat kelimesinin anlamı ne?

TAHKÎKAT. (ﺗﺤﻘﻴﻘﺎﺕ) i. (Ar. taḥkіḳ ve çoğul eki -āt ile taḥḳіḳāt) Belli bir maksatla yapılan araştırma, soruşturma: Hatta bu tahkîkātı tamamlamak için birer bahâne bularak kendi kâhya kadınını birkaç defa Dürdâne Hanım'ın yalısına da gönderir (Ahmed Midhat Efendi). Tahkîkat sırasında ahbap olmuştuk (Refik H. Karay).

Memur ek iş yaparsa cezası ne olur?

Bu cezai müeyyideleri özetlemek gerekirse:657 Sayılı Kanunun 125 inci maddesinde; Ticaret yapmak veya Devlet Memurlarına yasaklanan faaliyetlerde bulunmanın kademe ilerlemesini durdurma cezası ile cezalandırılacağı hüküm altına alınmıştır.

2 yıl hapis cezası alan memur olabilir mi?

" hükmüne yer verilmek suretiyle, kamu haklarından yasaklananlar, kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl ve daha fazla hapis cezası alanlar ile cezanın mahiyetine (hapis cezası veya ağır para cezası olup olmadığına) bakılmaksızın maddede sayılan suçlardan mahkum olanların Devlet memuru olamayacakları belirtilmiştir.

Denetimli serbestlik cezası alan memur olabilir mi?

Denetimli serbestlik süresi de infaz kapsamında olduğundan bu süreçte göreve iade mümkün olmayacak, ilgili memuriyete ilişkin haklardan yararlanamayacaktır.

Adli sicil kaydı silinen memur olabilir mi?

sorusunun cevabı için aşağıdaki mahkumiyet durumları incelenmelidir: Kasten işlenen her suç için yargılama sonucunda verilen hüküm 1 yılı aşıyorsa kişi bu bilgilerin arşiv kaydında yer alması dolayısıyla memur olamayacaktır.

Adli sicil kaydı olan memur olabilir mi?

Öncelikle maddenin 5 fıkrası devlet memuru olmaya engel olan suçları sınırlı sayıda saymıştır. ... Bunun anlamı şahısların sabıkası olsa bile eğer bu fıkra içerisinde belirtilen suçlardan birini işlememişse sabıkalı olması memuriyete engel teşkil etmeyecektir.

Yüz kızartıcı suçlar ne zaman silinir?

Yüz kızartıcı suçlara dair arşiv kaydının silinmesi için şu durumların gerçekleşmesi gerekir: Mahkeme tarafından Memnu Hakların İadesi kararı verilmişse kaydın arşive alınma koşullarının oluştuğu tarihten itibaren 15 yıl geçmesiyle arşiv kaydı silinir.