Dişli redüksiyon nedir?
İçindekiler:
- Dişli redüksiyon nedir?
- Niper nedir?
- Manşon ne demek?
- Rekor kırmak ne demek?
- Ekarte ne anlama gelir?
Dişli redüksiyon nedir?
Boru hattını küçük çaptan büyük çapa ya da büyük çaptan küçük çapa geçiren dişli ya da kaynaklı bağlantı elemanlarına redüksiyon adı verilir. Redüksiyonlar, kullanıldıkları boru hattında çapı küçültülerek hattaki basıncı arttırmak veya çapı genişleterek hattın basıncını düşürmek için de kullanılmaktadır.
Niper nedir?
Nipel temelde metal boru bağlantı elemanı olarak tanımlanabilir. Nipel, iki ağzı da dış dişli, tek tarafı dış dişli veya redüksiyon dişli olabilir. Nipelin uzunluğu yaklaşık 5-10 cm civarındadır. ... Nipelin üretildiği çeşitli malzemeler ve farklı nipel çeşitleri de vardır.
Manşon ne demek?
Manşon birçok farklı alanda kullanılan ve boru tesisatlarında, tüp veya boruların birbirine kaynaklı, kaynaksız veya lehim kullanılarak birleştirilmesini sağlayan bağlantı elemanlarıdır. ... Bir tek borunun yeterli olmaması durumunda, bir başka boru eklenmesi gerekir. Bu tür bağlantılar manşon ile sağlanır.
Rekor kırmak ne demek?
Rekor kırmak deyiminin anlamı ve açıklaması Eski rekoru aşıp yeni, üstün bir sonuç elde etmek. "Koşuda yeni bir rekor kırılması bekleniyor." "Bu hafta satışlarımızda rekor kırdık."
Ekarte ne anlama gelir?
Ekarte, etmek ve olmak gibi yardımcı eylemlerle "saf dışı etmek (edilmek), konu dışında tutmak (tutulmak), atlatmak (atlatılmak)" anlamlarında kullanılır. Örnek cümleler: Kalabalığı tahrik edenleri bulalım ve onları ekarte edelim (saf dışı bırakalım).
Ayrıca okuyun
- Göz damlası etkisi ne kadar sürer?
- Temel Kriptoloji nedir?
- Anonim şirketlerde yönetim kurulu üyesi ortak olmak zorunda mı?
- Pancarın piştiğini nasıl anlarız?
- Vesikalı olmak ne demek?
- Rüyada bir kıza sarılmak ne demek?
- Ihbar olunan kanun yoluna başvurabilir mi?
- Örgütlerin bağımlı oldukları kesimlerin istekleri doğrultusunda belirli uygulamaları benimsemesi sonucunda oluşan eşbiçimlilik türü nedir?
- iCloud 50 GB ne kadar?
- Konveksiyon yolu ile yayılma nedir?