Samsung hangi işlemciyi kullanıyor?

İçindekiler:

  1. Samsung hangi işlemciyi kullanıyor?
  2. Kirin işlemci kimin?
  3. Snapdragon hangi ülke üretiyor?
  4. Snapdragon hangi telefonlarda var?
  5. Snapdragon ne işe yarar?
  6. Snapdragon 439 nasıl bir işlemci?
  7. Mediatek işlemci ne demek?

Samsung hangi işlemciyi kullanıyor?

Samsung Exynos 990 Samsung tarafından üretilen ve bu listede en üst Samsung üretimi işlemci olan model, Exynos 990 oldu. Bu işlemci şu anda Samsung'un amiral gemisi modelleri tarafından kullanılıyor.

Kirin işlemci kimin?

Huawei'nin kendi telefonlarında yer verdiği Kirin işlemcisi ise Tayvan merkezli yarı iletken üreticisi TSMC tarafından üretiliyor.

Snapdragon hangi ülke üretiyor?

Qualcomm, kablosuz telekomünikasyon ürün ve hizmetlerini tasarlayan ve pazarlayan bir Amerikan çok uluslu yarı iletken ve telekomünikasyon ekipman şirketidir. Gelirinin çoğunu yonga üretiminden ve karının büyük kısmını patent lisanslama işletmelerinden alır.

Snapdragon hangi telefonlarda var?

Snapdragon 888 kullanan akıllı telefonlar:

  • Satışta olanlar. Samsung Galaxy S21, S21 Plus, S21 Ultra (Yurt dışı) Xiaomi Mi 11.
  • 2021 içerisinde çıkacak modeller. Vivo iQOO 7. Asus ROG Phone 4. Xiaomi Blackshark 4. Oppo Find X3. Samsung Galaxy Note21 (Yurt dışı) Realme Race (Oyun telefonu)
  • Henüz kesinleşmeyenler. LG V70. ZTE Nubia Red Magic 6. OnePlus 9 ve OnePlus 9T.

Snapdragon ne işe yarar?

Snapdragon; Qualcomm tarafından akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar için tasarlanan bir mobil çip üzerinde sistemdir. Scorpion (Akrep) takma isimli Snapdragon SoC, Qualcomm'un kendi tasarımıdır. Snapdragon işlemci Cortex-A8 çekirdekli ARM ile benzer özelliklere sahiptir ve ARM v7 komut kümesine dayanır.

Snapdragon 439 nasıl bir işlemci?

Snapdragon 439 özellikleri Düşük bütçeli telefonlar için tasarlanan Qualcomm Snapdragon 439, 1.

Mediatek işlemci ne demek?

Snapdragon, Qualcomm'un geliştirdiği bir işlemci, mediatekse Tayvan'da kurulan bir markadır. Genellikle telefonlar için işlemci üretir bu iki marka. Not: Mediatek markalı işlemciler, yüksek TDP değerlerinden dolayı yüksek performans gösterir ama daha çok ısınırlar.