Öğretmenlerin kişisel özellikleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Öğretmenlerin kişisel özellikleri nelerdir?
  2. Motivasyonu ne etkiler?
  3. Motivasyonu artırmak için ne yapmalı?
  4. Motivasyon için ne yapılmalı?

Öğretmenlerin kişisel özellikleri nelerdir?

1. Öğrencilerin başarısını tarafsız değerlendirmeli, hissi tavır ve davranışlardan kaçınarak öğrencilere karşı açık görüşlü ve objektif olmalıdır. 2. Öğrencilerin ilgi ve ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmalı, rehberlik ederek öğrencilerin beklenti ve gereksinimlerini dikkate almalıdır.

Motivasyonu ne etkiler?

Çalışma koşulları kişinin motivasyonunu etkileyen önemli bir faktördür. Kişinin çalıştığı yerin fiziksel şartları, çalışılan ortamın temiz olması, yeterli ışıklandırılması, gerekli donanımlara sahip olması çalışanın fiziksel ve ruhsal yönden sağlıklı olmasını sağlayacak bu durumda bireyin motivasyonunu artıracaktır.

Motivasyonu artırmak için ne yapmalı?

Müzik ve spordan güç almak: Size canlılık, enerji, moral veren müzik türlerini tespit edin ve ihtiyaç duydukça bu tarz müzikler dinleyin. Doğa gezintileri, yürüyüşler ve egzersizler de motivasyon arttırıcı etkenlerdir. Zaman kontrolü yapmak: Zamanın yetmeyeceği veya boşa geçtiği duygusu insanı strese sokar.

Motivasyon için ne yapılmalı?

Motivasyon Yöntemleri

  1. Kısa ve uzun vadeli hedeflerinizin bir listesini yapın. İşinizi, yapılacak işleri, ilişkileri, hayallerinizi ve dinlenmeyi dengelemek bazen neredeyse imkansız bir görevdir. ...
  2. Motive olmuş gibi hareket edin. ...
  3. 3. Yaptığınız şeye konsantre olun. ...
  4. Espriyi silah olarak kullanın. ...
  5. Farklı bir yere gidin. ...
  6. Kendinizi şımartın.