Kası oluşturan yapılar nelerdir?

İçindekiler:

  1. Kası oluşturan yapılar nelerdir?
  2. Üst Ekstremite Kemikleri kaç tanedir?
  3. Art Sternoclavicularis nerede?
  4. Costae kemiği nedir?
  5. Kaç vertebra vardır?
  6. Atlas hangi vertebra?

Kası oluşturan yapılar nelerdir?

Çoğu iskelet kası, kemiklere kolajen demetlerinden oluşan tendonlarla bağlanır. Kas hücresi "sarkolemma" adı verilen hücre zarı ile çevrilidir. Her kas hücresi ayrıca endomisyum denen bağ doku ile sarılıdır. Lif demetleri (kas demetleri) bir araya gelerek lif demetlerini (fasciculus) oluştururlar.

Üst Ekstremite Kemikleri kaç tanedir?

Diğer üst ekstremite kemikleri, humerus (pazu ke- miği, kol kemiği), antebrachium (radius ve ulna) (ön kol ke- mikleri), karpal kemikler (el bileği kemikleri), metacarpus (el tarak kemikleri) ve phalanx'lardır (parmak kemikleri). Her üst ekstremitedeki toplam kemik sayısı 31'dir.

Art Sternoclavicularis nerede?

Omuz kemeri eklemleri Articulatio sternoclavicularis: Sternum ile clavicula kemikleri arasındaki eklemdir. Art. sellaris türü eklemdir.

Costae kemiği nedir?

Kaburga, göğüs kemiği ve omurlarla birleşerek göğüs kafesini yapan, sağ ve solda 12 tane olmak üzere toplam 24 tane olan yassı kemiklerin her biri. Göğsü çevreleyen göğüs kafesinin paralel kemiklerini oluștururlar.

Kaç vertebra vardır?

Omurgada 7 adet boyun omuru (servikal vertebra), 12 adet sırt omuru (torakal vertebra), 5 adet bel omuru (lomber vertebra),5 sakral vertebra|sakral ve 4 de koksal vertebra bulunur. Bu 33 vertebranın ilk 24 tanesi birbirine eklemler aracılığıyla bağlanmıştır.

Atlas hangi vertebra?

Atlas anatomide omurganın en üstündeki (ilk) boyun omurudur. Kafatasını taşımasından dolayı ismini Yunan mitolojisindeki Atlastan almıştır. Atlas en üst omurdur ve -axis kemiğiyle birlikte- kafatası ve omurgayı bağlayan eklemi oluşturur.