AÖF azami öğrenim süresini dolduran öğrenciler ne demek?

İçindekiler:

  1. AÖF azami öğrenim süresini dolduran öğrenciler ne demek?
  2. Azami öğrenim süresi ne kadar?
  3. Iki yıllık üniversite kaç yıl uzatılabilir?
  4. Kaç yılda üniversiteden atılır?
  5. Hazırlıkta kaç yıl kalma hakkı var?

AÖF azami öğrenim süresini dolduran öğrenciler ne demek?

1. Öğrencilere, ön lisans öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan azami süreler, (açılması halinde) yaz okulu hariç dört akademik yıl ve sekiz yarıyıldır. 2. Azami süreler içinde katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle öğrencilerin ilişikleri kesilmez.

Azami öğrenim süresi ne kadar?

(1) Öğrenciler, bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, kayıt oldukları programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadıklarına bakılmaksızın öğrenim süresi iki yıl olan ön lisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans ...

Iki yıllık üniversite kaç yıl uzatılabilir?

2015 yılı sonrası kayıtlar için 2 yıllık bölümü bitirme süresi max. 4 yıl, 4 yıllık bölümü bitirme süresi (tıp, diş hekimliği hariç) 7 yıl olarak belirlendi. Amaç okullardaki terörü engellemekmiş (!).

Kaç yılda üniversiteden atılır?

Lisans okuyan bir öğrenci 7 yılda mezun olmazsa okuldan atılır. 5 sene öğretim süresi olan öğrenciler 8 yılda mezun olmalıdır.

Hazırlıkta kaç yıl kalma hakkı var?

Hazırlık eğitim süresi azami 2 yıl olacak. Ancak üniversite yetkili kurullarının kararı ve YÖK'ün onayıyla 4 yıl üst üste katkı payı veya öğrenim ücreti ödenmemesi, kayıt yenilenmemesi nedeniyle öğrencilerin ilişikleri kesilebilecek.