Tıstıs böceği nedir?

İçindekiler:

  1. Tıstıs böceği nedir?
  2. Mayıs böceği nasıl yok edilir?
  3. Haziran Böceği ne zaman biter?
  4. Haziran böceği nasıl yok edilir?
  5. Haziran böceği ne yer?
  6. Mayıs böceği ne kadar yaşar?

Tıstıs böceği nedir?

Kağızman Tıstıs'ı diye tanınan bu böcek türünün rengi koyu kahverengi ve beyaz karışımı olup alaca bir renk türü sergilemektedir. ... İğnesiz ve zararsız olan bu böcek gündüzleri ağaç dallarına, yaprak altlarına tutunarak karanlık çökene yakın çıkar ve ışığın olduğu yerlerde uçmaya başlar.

Mayıs böceği nasıl yok edilir?

Kimyasal mücadele sonbahar yağmurlarından sonra hava sıcaklığı henüz uygun durumdayken ve larvalar toprak yüzeyine yakınken veya ilkbaharda Mayıs-Haziran aylarında yapılmalıdır. Eylül başından ekim ortalarına kadar olan süre içinde ilaçlama yapılabilir. Toprak bu aylarda, ilacın karıştırılması için en uygun durumdadır.

Haziran Böceği ne zaman biter?

Erginler haziran ayının 2. haftası; temmuz ayının ilk yarısı akşamüzeri güneş battıktan sonra, uçuşur, çiftleşir ve daha sonra toprağa girerler.

Haziran böceği nasıl yok edilir?

Sonbaharda yapılacak 20-30 cm'lik sürüm işlemi ile larvaları kuşların etkisine bırakmak; mayıs ayında 15-20 cm'lik toprak işlemesi ile pupaları tahrip etmek, temmuz-ağustos aylarında da yumurtaları güneşin etkisine maruz bırakmak yararlı önlemlerdir.

Haziran böceği ne yer?

Erginler nisan ve mayıs aylarında çıkar. Güneş battıktan sonra ağaçlar üzerine konarak yaprak ve çiçekte beslenirler. Dişiler çiftleştikten sonra yumurtalarını özellikle 2-3 yıl işlenmemiş ve üzeri hafif otlanmış bahçelerde toprağın 15-25 cm derinine, 25-30'lu gruplar halinde koyarlar.

Mayıs böceği ne kadar yaşar?

Mayıs böceğinin hayat dönemi 3 yıldır. Mayıs böceğinin larvaları fındıkların 1 cm çapına kadar olan köklerini kolayca koparıp saçak köklerden mahrum bırakarak fındık ocaklarında uç kurumalarına ve ilerleyen safhalarda da dalların ve ocakların tamamen kurumalarına neden olurlar.