Application Running ne demek?

İçindekiler:

  1. Application Running ne demek?
  2. Hisse senedi opsiyonu ne demek?
  3. Pay opsiyon nedir?
  4. Pay opsiyon sözleşmesi nedir?
  5. Asya tipi opsiyon nedir?
  6. Vanilla opsiyon ne demek?
  7. Opsiyon işlemleri ne demek?
  8. Türev finansal araçlar ne demek?
  9. Finansal sistem ne demek?

Application Running ne demek?

çalışan. Bir iş kolunda, bir kurumda görevli olan kimse.

Hisse senedi opsiyonu ne demek?

Hisse senedi opsiyonu, hisse senedini kullanım fiyatından alma veya satma hakkını geçerlilik süresi sonuna kadar opsiyonu satın alan kişiye veren sözleşmeleri temsil eder. Opsiyonu satan, karşılığında bir prim alır. Bu prime "opsiyon primi" denir. Opsiyonlar yatırımcılara düşük risk ve yüksek getiri vaat eder.

Pay opsiyon nedir?

Pay opsiyonu dediğimiz hisse senedi üzerine yazılan opsiyonlar. Borsa İstanbul (BİST) bünyesinde Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP) işlem gören pay opsiyonları 10 adet pay senedi üzerine olabiliyor. ... Bu hisseler üzerine VİOP'da vadeli işlem (future) sözleşmeleri de işlem görmekte.

Pay opsiyon sözleşmesi nedir?

Opsiyon sözleşmesi, iki taraf arasında yapılan ve alıcıya, ödeyeceği belli bir tutar (opsiyon primi) karşılığında, belirli bir vadeye kadar (veya belirli bir vadede), bugünden belirlenen bir fiyat (kullanım fiyatı) üzerinden opsiyona dayanak teşkil eden bir malı, kıymeti veya finansal göstergeyi satın alma veya satma ...

Asya tipi opsiyon nedir?

Asya Opsiyonu (Asian Option): Karlılığı dayanak varlığın opsiyon vadesi boyunca ya da belirli bir periyotta oluşan ortalama fiyatına bağlı olarak değiştiği opsiyon çeşididir. "Average option" olarak da adlandırılmaktadır. Ortalama fiyata bağlı olduğu için opsiyon alıcısını volatiliteden belirli bir oranda korumaktadır.

Vanilla opsiyon ne demek?

Vanilla Opsiyonlar Alım (call) opsiyonu sahibine dayanak varlığı alma hakkını verirken satım (put) opsiyonu satma hakkını vermektedir. Opsiyon sahibinin opsiyonu kullanıp kulanmayacağına karar verebileceği son tarih son kullanım tarihi olarak adlandırılır.

Opsiyon işlemleri ne demek?

Alıcısına, belirli bir finansal varlığı önceden belirlenmiş bir vadede, önceden belirlenmiş bir fiyattan, Alma (call) veya Satma (put) hakkı veren, satıcısına ise alma veya satma yükümlülüğü doğuran bir anlaşmadır.

Türev finansal araçlar ne demek?

Türev Araçlar: Değeri başka bir finansal varlığın veya malın değerine doğrudan bağlı olan finansal araçlar türev araç olarak adlandırılmaktadır. Türev araçlar, dayanak varlığın sahipliğinin el değiştirmesine gerek olmaksızın bu varlıkla ilgili hak ve yükümlülüklerin ticaretine imkan sağlar.

Finansal sistem ne demek?

En genel ve basit anlatımıyla finansal sistem, fazladan fonu sahip olan kişi ve kurumların, bu fonları ihtiyacı olanlara aktarmalarını sağlayan yapıya verilen isimdir. ... Fon arz edenlerin ve fon talep edenlerin dışında finansal piyasalarda hisse senedi tahvil ve döviz gibi finansal varlıklar vardır.