Diş macunu florür ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Diş macunu florür ne işe yarar?
  2. Colgate Duraphat nedir?
  3. Florür ihtiva eder ne demek?
  4. Sodyum florid nelerde bulunur?
  5. Florür zehir mi?
  6. Florür Alzheimer yapar mı?
  7. Diş macunu kanser yapar mı?
  8. Dis macunu yersek ne olur?

Diş macunu florür ne işe yarar?

Florür, genç, yaşlı, çocuk herkesin hayatı boyunca kullanması gereken, diş minelerini güçlendiren bir maddedir. Diş macunu içerisinde bulunan florür, diş yüzeyinde şekillenen mikroskobik deformasyonları yeniden mineralize eder.

Colgate Duraphat nedir?

Duraphat, dişi bir süspansiyon filmi ile kaplar, bu film tükrük mevcudiyetini sağlamlaştırır ve kalıcı hale getirir, sonraki saatlerde de diş minesinde ölçülebilir bir derinlikte florür birikmesini sağlar.

Florür ihtiva eder ne demek?

Florür, yer yüzünün hemen hemen her yerinde yaygın olarak bulunan doğal bir mineraldir. Bazı gıda ve su kaynakları da florür ihtiva ederler. Diş çürüklerini azaltmak için içme suyuna genellikle florür eklenir.

Sodyum florid nelerde bulunur?

florürün bir zehir olduğu kesin. en fazla diş macunlarında kullanılan sodyum florür hiç bir zaman onaylanmayan formülüne rağmen, maalesef çocuk diş macunlarının içeriğinde de bulunmaktadır. sodyum flörür artık yediğimizden içtiğimize krem, şampuan hatta giysilerimizin içeriğinde dahi var.

Florür zehir mi?

Flor, Florür ve Toksisiteleri Flor oldukça reaktif ve son derece zehirli bir gazdır. En ufak miktarlarda bile aşırı toksik bir etkiye sahiptir. Bununla birlikte diş macunları ve florürlü tuzların içinde bulunan flor değil, florürdür. Florür flor kadar zehirli olmasa da alınan doza bağlı olarak yine de toksiktir.

Florür Alzheimer yapar mı?

Beyinde biriken florür mineralinin ilerleyen yaşlarda Alzheimer hastalığına neden olduğuna dair bazı bulguların olduğu düşünülmektedir. Bu nedenlerden ötürü florür zararlı hakkında, diş macunlarında az miktarda kullanıldığı sürece herhangi bir probleme neden olmadığı düşünülmektedir.

Diş macunu kanser yapar mı?

Yapılan araştırmalara göre diş macunlarında ve bazı gıda ürünlerinde sıklıkla kullanılan bir materyal, kansere sebep olabiliyor. Fransa ve Lüksemburg'da yapılan çalışmalar kapsamında, içme sularına titan dioksit adlı kimyasal katılan farelerin yüzde 40'ında, prekanseröz gelişimlerin olduğu görüldü.

Dis macunu yersek ne olur?

Uzmanlar, diş macunlarının yutulmasına bağlı olarak fazla miktarda florüre maruz kalmanın tehlikeli olabileceğini söylüyor. Diş macununu her ne kadar küçük kullanırsanız kullanın. Yutmamaya gayret gösterin.