Kırşehir Akçakent nasıl bir yer?

İçindekiler:

  1. Kırşehir Akçakent nasıl bir yer?
  2. Kırşehir Akçakent arası kaç km?
  3. Ankara Akçakent arası kaç km?
  4. Şeyhbızın aşireti kimdir?
  5. Şeyhbızın aşireti nereden gelmiştir?
  6. Şeyhbızın aşireti alevi mi?
  7. Kırşehirin rakımı kaç?
  8. Kırşehir'de hangi iklim görülür?

Kırşehir Akçakent nasıl bir yer?

Akçakent ilçesinin yüzölçümü 459 km²'dir. İlçemiz Kırşehir il merkezine 67 km'dir. İlçe, Kırşehir ilinin en dağlık kısmında yer almaktadır. ... İlçemiz Ayvalı köyü sınırlarında fazla büyük olmayan ve yeraltı sularından beslenen bir çöküntü gölü bulunmaktadır.

Kırşehir Akçakent arası kaç km?

Kırşehir Akçakent arası mesafe, Kırşehir Akçakent yol haritası, Kırşehir Akçakent kaç saat kaç km. Kırşehir akçakent arası mesafe : 68 kilometre. Kırşehir akçakent arası süre : 1 saat 8 dakika.

Ankara Akçakent arası kaç km?

Ankara Kırşehir akçakent arası mesafe : 170 kilometre.

Şeyhbızın aşireti kimdir?

Şeyhbızınlı Aşireti büyük bir aşirettir. Temel ikametgahları Irak'ın Kerkük ve suleymaniye bölgesidir. ... Sultan Selim'in dindar, çaliskan ve kendisine sadık olan aşireti daveti, aşiret tarafından kabul edilmiş, ve Murathanoğlu aşiretinden 450 hane Anadolu'ya göç etmiştir.

Şeyhbızın aşireti nereden gelmiştir?

Şeyhbızınlı Aşireti büyük bir aşirettir. Temel ikametgahları Irak'ın Kerkük bölgesidir. ... Sultan Selim'in dindar, çalışkan ve kendisine sadık olan aşireti daveti, aşiret tarafından kabul edilmiş, ve Murathanoğlu aşiretinden 450 hane Anadolu'ya göç etmiştir./span>

Şeyhbızın aşireti alevi mi?

Alevi mezhebine aittirler. Irak'takiler ise Şafii ve ehlisünnet mezhebine bağlıdırlar. Erbil bölgesindeki Şeyhbiziniler kendilerine Lek aşiretine bağlı bir kabile olarak kabul ediyorlar. Fakat bunlar İmadiye Bahdinan bölgesinden buraya göç ettiklerini biliyorlar./span>

Kırşehirin rakımı kaç?

985 m

Kırşehir'de hangi iklim görülür?

Kırşehir'de, kışları soğuk ve kar yağışlı, yazları sıcak ve kurak geçen karasal iklim görülür. Thorntwait'in iklim tasnifine göre, Kırşehir yarı kurak iklim özelliğine sahiptir. İldeki yıllık sıcaklık ortalaması 11,3 °C ,yıllık yağış miktarı ise 400 mm.den azdır.