Sinav omuz geliştirir mi?

İçindekiler:

  1. Sinav omuz geliştirir mi?
  2. Plank ısınmadan yapılır mi?
  3. Plank egzersizi ne kadar yapılmalı?
  4. Plank beli inceltir mi?
  5. Kobra egzersizi ne?
  6. Prone Cobra nedir?

Sinav omuz geliştirir mi?

Şınav, vücut ağırlığınızı kullanarak istediğiniz her yerde yapabileceğiniz bir egzersizdir. Şınav çekme hareketi birincil olarak göğüs kaslarını çalıştırır. İkincil olarak ise triceps yani arka kol kaslarını ve omuz kaslarını çalıştırır. Ayrıca hareket sırasında bacak kasları, sırt kasları ve karın kasları da çalışır.

Plank ısınmadan yapılır mi?

Plank, statik kasılmalardan oluşan bir egzersiz olsa da; nasıl dinamik egzersizlerden önce ısınıyorsak, plank'e başlamadan önce de benzer bir şekilde ısınmış olmak gerekiyor. Bu egzersizin, diğerlerinden en büyük farkı egzersizin ağırlık merkezinin bel bölgesinin çevresinde olmasıdır.

Plank egzersizi ne kadar yapılmalı?

Karın kaslarınızı sıkarak bu pozisyonda en az 15-20 saniye kadar sabit durmalı ve birkaç set halinde hareketi tekrarlamalısınız. Plank yapmaya yeni başlayan biriyseniz bu süreler yeterli olurken zamanla gelişim gösterdiğinizde sabit durma sürenizi 1-2 dakikaya kadar çıkarabilirsiniz.

Plank beli inceltir mi?

Bel inceltme hareketi : Plank Karın ve bel bölgesi kaslarını çalıştırır. Yere diz çöküp elleriniz omuzlarınızın altında olana kadar ellerinizle ileriye doğru yürüyün. Vücudunuzun tüm ağırlığı elleriniz ve dizlerinizin üzerinde olacak şekilde, karnınızı içeride tutmaya çalışıp 5'e kadar sayın.

Kobra egzersizi ne?

Kobra egzersizinde midenize kadar kere yüzüstü uzanın. Midenizden yukarısı yani göğsünüze geldiğinizde vücut yukarıda olsun. Kollar ise dirseklerden kırık ve ensede birleşmiş olsun. Midenizi yerden kaldıracak kadar geriye esneyip, tekrar midenizi yere değdirin.

Prone Cobra nedir?

1 Prone cobra Aynı anda nefes alın ve sırtınızın üst kısmındaki kasları sıkın, göğsünüzü, başınızı ve kollarınızı yerden kaldırın. Bunu yaparken başparmaklarınızı tavana doğru kaldırın. Bu pozisyonda 4 saniye kalın ve ardından başlangıç konumuna geri dönün. Bu 1 tekrardır.