Muaf puan ne demek?

İçindekiler:

  1. Muaf puan ne demek?
  2. Bireysel muafiyet ne demektir?
  3. Muafiyet nedir hukuk?
  4. Muaf değil ne demek?
  5. Muaf değil ne demek e okul?
  6. Muaf sorumlu değil ne demek?
  7. AÖF isteğe bağlı dersler ortalamayı etkiler mi?

Muaf puan ne demek?

Muaf olmak demek o dersi almak zorunda olmadığınız anlamına gelir.

Bireysel muafiyet ne demektir?

Bireysel muafiyet, Rekabet Kurulu tarafından RKHK'nın 5. mad- desinde aranılan şartların varlığı halinde işbirliği uygulamalarının 4. madde hükümlerinin uygulanmasından muaf tutulmasına ilişkin ve- rilen karardır.

Muafiyet nedir hukuk?

Başka bir deyişle, vergi yasalarında ilke olarak vergilendirilmesi öngörülen bir konunun vergi dışında tutulmasına istisna denir. Buna karşılık, yine kural gereği mükellef olması gereken kişi ya da grupların vergi yükümlülüğü dışında kalmalarına muafiyet denir.

Muaf değil ne demek?

Muaf değil, ayrıcalık tanınmış olmayan anlamına gelmektedir. Muaf değilin anlamını bir cümle ile inceleyerek pekiştirelim; -Bu dersi alıp başarısız olanlar bu dersten muaf değildir. ⇒Bu cümlede aldığı dersten başarısız olanların dersi tekrar alması gerektiği anlatılmıştır.

Muaf değil ne demek e okul?

Yani ders ortalamanız 50'nin altında olursa kalırsınız. Muaf deseydi o dersin sınavına girmek zorunda bile kalmıyordunuz diye hatırlıyorum. Normalin aksinde bir durum yoksa hiçbir dersten muaf olmazsınız.

Muaf sorumlu değil ne demek?

Kayıt türü Dikey Geçiş ya da Lisans Tamamlama olan ve kayıt yeniletecek öğrencilerimiz; intibakı yapılan dersten muafsa, bu durumdaki öğrencilerimiz yarıyıl değişikliği yapılan dersten sorumlu olmayacaktır.

AÖF isteğe bağlı dersler ortalamayı etkiler mi?

gibi amaçlarla 2019-2020 öğretim yılında isteğe bağlı açılan dersleri isterlerse seçebilecektir.İsteğe bağlı dersi, 2019-2020 öğretim yılında seçip dönem sonunda DD ve üzerinde harf notu alan öğrencilerimizin harf notu ve kredisi, not durum belgesinde gösterilecek ve genel not ortalaması hesabına dahil edilecektir.