Onkoloji bölümü hangi hastalıklara bakar?

İçindekiler:

  1. Onkoloji bölümü hangi hastalıklara bakar?
  2. Endokrin için hangi bölüme gidilmeli?
  3. Prolaktin hormonu testi nasıl yapılır?
  4. Menopozda eklem ağrısı olur mu?
  5. Menopoz kalbi etkiler mi?
  6. Menopoz döneminde kalp çarpıntısı olur mu?
  7. Menopoz gözü etkiler mi?

Onkoloji bölümü hangi hastalıklara bakar?

Onkoloji alt dallara ayrılmaktadır: Jinekolojik Onkoloji: Kadın üreme organlarındaki kanserlerin tanı ve tedavisiyle ilgilenir. Medikal Onkoloji: Kemoterapi ilaçları konusunda uzmanlaşılan alandır. Pediatrik Onkoloji: Çocuklarda gözlemlenen kanserin teşhis ve tedavisiyle ilgilenen onkoloji alanıdır.

Endokrin için hangi bölüme gidilmeli?

Endokrinolog endokrin sistem hastalıklarıyla uğraşan doktordur. Endokrinologlar salgı bezlerini etkileyen hastalıkların tanısını koyarlar. Genellikle karmaşık olan ve vücudumuzdaki birçok sistemi içeren hastalıkları nasıl tedavi edeceklerini bilirler.

Prolaktin hormonu testi nasıl yapılır?

Prolaktin testi nasıl yapılır? Prolaktin testi de kişinin herhangi bir kolundan alınan kan örneğinden yapılmaktadır.

Menopozda eklem ağrısı olur mu?

Menopoz Döneminde Yaşanan Kemik ve Eklem Ağrılarının Sebebi Nedir? Menopoz döneminde bu duruma bir de düşen östrojen seviyesi ekleniyor. Bu süreç boyunca hızla düşen östrojen miktarı kemik erimesi riskini artırıyor. Bu süreçte yaşanan yapısal değişiklikler kemik ve eklemlerde ağrılara sebep oluyor.

Menopoz kalbi etkiler mi?

Menopoz Döneminde Kadınların Kalbi Tekliyor! Menopoz döneminde östrojen salgılanması azaldığı için damarları koruyucu nitrik oksit'in de salınımı azalır. Bu nedenle menopoz dönemindeki kadınlarda kalp ve damar hastalıkları sıklıkla ortaya çıkabilir.

Menopoz döneminde kalp çarpıntısı olur mu?

Menopoz döneminde kalp hızında artış izleniyor. Atriyal fibrillasyon gibi ritim bozukluklarının gelişme oranı artıyor. Menopoz ile birlikte depresyon ve kaygı bozuklukları sık gözleniyor. Bu duygu durumu bozukluğu ile çarpıntı ve kalp hastalığı riskinde artış oluyor.

Menopoz gözü etkiler mi?

Kadınların korkulu rüyası menopoz, gözyaşını azaltarak, gözde kuruluğa neden oluyor. Kuru göz her yaş grubunu etkileyen bir rahatsızlık olmakla beraber, menopoza bağlı hormonal değişimler sebebiyle genelde kadınlarda daha sık ortaya çıkıyor.