Çocuklarda tuvalet eğitimi nasıl başlamalı?

İçindekiler:

  1. Çocuklarda tuvalet eğitimi nasıl başlamalı?
  2. Tuvalet eğitiminde neler yapılmalı?
  3. Tuvalet eğitimi 1 ay sürer mi?
  4. Tuvaletini yapmaktan korkan çocuğa ne yapmalı?

Çocuklarda tuvalet eğitimi nasıl başlamalı?

Tuvalet Eğitimine Ne Zaman Başlanmalıdır? Çoğu zaman tuvalet eğitimine 18. aydan sonra başlamak uygundur. Ancak her çocuğun kas ve psikolojik gelişimi farklılık göstereceğinden bu süreç uzayabilir veya kısalabilir. Genel olarak çocuklar tuvalet eğitimine hazır olduklarında belli başlı davranışlar sergilerler.

Tuvalet eğitiminde neler yapılmalı?

  1. Çocuğun tuvalete ilgisi başlayana kadar beklenmeli, çocuk gerekli fiziksel özelliklerle donanmalı. ...
  2. Tuvalet eğitimi boyunca çocuğun bezsiz dolaşmasına izin verin.
  3. Çocuğa yaptığı çabalar için güzel ama abartısız övgü cümlesiyle, ya da küçük bir pekiştirme ile(güzel bir çıkartma, şeker ya da çikolata) ödüllendirin.

Tuvalet eğitimi 1 ay sürer mi?

Tuvalet eğitimi 3 ay ile 6 ay gibi bir zaman dilimini gerektirir. Çocuklara tuvalet eğitimi vermeye başladığınızda ilk haftada genellikle eğitimin büyük bölümünü almış olur. Ancak tamamen sizin kontrolünüz olmadan tuvaletini yapabilmesi için 6 aya kadar uzayabilen bir süre sabırlı olmanız ve beklemeniz gerekiyor.

Tuvaletini yapmaktan korkan çocuğa ne yapmalı?

Çocuk evde kendisini rahat hissetmelidir, bu yüzden tuvalet için belli düzenlemeler yapılmalıdır. Mesela; çocuğun korkmaması için tuvalete rahat oturması için tuvaletin yanına tabure koyulabilir. Çocuğun beslenmesine dikkat edilmeli, abur cubur ve yağlı beslenmeleri yasaklanmalıdır.