Hangi ders kaç kredi lise?

İçindekiler:

  1. Hangi ders kaç kredi lise?
  2. Ortalama AKTS mi kredi mi?
  3. Mesleki Açık Lise sınavları ne zaman?
  4. Açık Lise Sınavı Online mı?
  5. Açık Öğretim Lisesi öğrencileri üniversite sınavına girebilir mi?

Hangi ders kaç kredi lise?

Açık öğretim Lisesinde öğrencilerin alması gereken zorunlu ve ortak dersler vardır. Öğrenciler her dönem ortak ve seçmeli derslerden en fazla toplam 35 kredilik ders alabilirler. Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan zorunlu ders, izleyen dönemde yeniden verilir.

Ortalama AKTS mi kredi mi?

Genel Not Ortalaması; üniversite giriş yılı 2013 ve sonrası olanlar için AKTS, öncesi için KREDİ üzerinden hesaplanmaktadır.

Mesleki Açık Lise sınavları ne zaman?

Açık Öğretim Lisesi sınavları için geri sayım başladı. Koronavirüsü nedeniyle ertelenen AÖL 1. dönem sınavları MEB AÖK Bilgi Yönetim Sistemi ekranı üzerinden 25 Şubat 1 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Öğrenciler açık lise sınavlarına T.C. kimlik numara ve şifreleri ile katılacak.

Açık Lise Sınavı Online mı?

Öğrenciler kayıtlı oldukları Açık Öğretim Okulu Müdürlüğüne ait Bilgi Yönetim Sisteminden, T.C. Kimlik numaraları/Öğrenci numaraları ve kişisel şifreleri ile giriş yaparak Online Sınavlara katılabilirler.

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri üniversite sınavına girebilir mi?

Sistem üzerinden yapılan kontrol sonucunda başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilen öğrencilerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Daha önceki yıllarda Açık Öğretim Lisesinden mezun olup ilk kez TYT' ye girecek olan öğrencilerimiz, sınav başvurularını ÖSYM merkezlerinde yapacaklardır.