HAIS ne malı?

İçindekiler:

  1. HAIS ne malı?
  2. Vargel nasıl çalışır?
  3. Vargel ne demek?
  4. Matkap tezgahı nedir?
  5. Sütunlu Matkap nasıl çalışır?
  6. Breyizler nedir?
  7. Delik tornalama nedir?
  8. Delik işleme nedir?
  9. Konik rayba nasıl çekilir?
  10. Matkapla çelik nasıl delinir?
  11. Havşa açmak ne demek?
  12. Havşa açma nasıl yapılır?
  13. Gereçler üzerinde çeşitli kesitlerde silindirik boşluklar oluşturma işleminin tümüne ne adı verilir?
  14. Havşa başlı vida ne demek?
  15. Havşa matkap ucu ne işe yarar?
  16. Trapez diş nedir?
  17. Trapez vida nerelerde kullanılır?
  18. Matkap uçlu vida nerede kullanılır?
  19. Vida Nedir Nerelerde Kullanılır?

HAIS ne malı?

Alman teknolojisinde üretilen tüm HAIS ürünleri üstün kalite ve performansın NİRVANA sını yaşatmaktan onur duymaktadır.

Vargel nasıl çalışır?

Düşey vargel tezgâhı küçükten büyüğe üst üste konumlandırılmış bir düzenek sistemi ile çalışır. Bu halkaların üst üste gelmesinin ve irili ufaklı olmasının ayrı ayrı işlevi vardır. Diğer bir vargel tezgâhı ise hidrolik vargel tezgâhıdır.

Vargel ne demek?

Vargel, üzerine işlenecek parçanın bağlı olduğu kızağın ileri geri hareket ettiği, kesici bıçağınsa sabit olduğu bir tür planya tezgahı.

Matkap tezgahı nedir?

Matkap tezgahları Madeni parçaların üzerine silindirik delikler açmak için kullanılan tezgahlar. Matkap tezgahları çeşitli büyüklükte ve tipte olur. Sütunlu matkap tezgahları: Elektrik motoruyla çalışan bir mil üzerindeki dişliden alınan hareket, diğer dişlilere iletilir.

Sütunlu Matkap nasıl çalışır?

Sütunlu Matkap Tezgahları İmalat işlemlerinde sıkça kullanılan matkap tezgahlarıdır . Sütunlu matkap tezgahlarında matkap milinin bulunduğu kısım ve iş tablası sütun eksenine döndürülerek istenilen konuma getirilebilir. Böylece büyük işlerin çeşitli konumlarda delik delme imkanı doğmuş olur.

Breyizler nedir?

Matkap adı verilen kesici takımlar yardımıyla iş parçası üzerinden talaş kaldırarak silindirik delikler açmak için kullanılan makineler Delme Makineleri denilir. Ancak bunlardan 13 mm ye kadar delme yapabilen ve taşınabilir olanlarına Breyiz adı verilir.

Delik tornalama nedir?

Delik tornalama işlemlerinde, iş parçasının iç çapı işlenir. Uzun kullanma mesafesi ve talaş tahliyesindeki yetersizlik, delik tornalamada yaşanan iki zorluktur. Delik tornalama için temel uygulama alanları boyuna tornalama (1) ve profil tornalamadır (2). ...

Delik işleme nedir?

Delik işleme mevcut bir deliği genişletmek veya kalitesini artırmak için kullanılan bir işleme prosesidir. Delik işleme yaparken kaba talaş işlemeden hassas delik işlemeye kadar geniş bir çap aralığı yelpazesine sahip birçok esnek takım sistemi bulunmaktadır.

Konik rayba nasıl çekilir?

Rayba hiçbir zaman kesme yönünün tersine döndürülerek çıkartılmaz.Aksine hareket edilirse kesici ağızlarla delik yüzeyi arasında talaş sıkışır ve deliğin yüzeyi çizilir. Rayba çıkarılacağı zaman batırılmadan kesme yönüne çevrilerek ve aynı zamanda yukarı doğru çekilerek çıkarılır.

Matkapla çelik nasıl delinir?

Delikler açılmadan önce merkez zımba paslanmaz çelik. Matkap yapmak istediğiniz her deliğin yerini işaretleyin. Her bir işaretli yerin ortasında bir çekiçle ortadaki deliğe çarpın. Delme metalde bir matkap yapar, bu da matkap ucunu çevreleyen metali dolaşıp çizmekten alıkoyacaktır.

Havşa açmak ne demek?

Havşa açma, önceden delinmiş deliklere konik veya silindirik yuvalar açma işlemidir. Bu işlem, geliştirilmiş havşa matkapları ile gerçekleştirilir. Havşa açmanın birçok amacı vardır. Çoğunlukla havşa açma işlemi, perçin ve vida gibi bağlantı elemanlarının baş kısmının oturacağı yuvaları açmak için kullanılır.

Havşa açma nasıl yapılır?

Havşa açma, önceden delinmiş deliklere konik veya silindirik yuvalar açma işlemidir. Bu işlem, geliştirilmiş havşa matkapları ile gerçekleştirilir. Havşa açmanın birçok amacı vardır. Çoğunlukla havşa açma işlemi, perçin ve vida gibi bağlantı elemanlarının baş kısmının oturacağı yuvaları açmak için kullanılır.

Gereçler üzerinde çeşitli kesitlerde silindirik boşluklar oluşturma işleminin tümüne ne adı verilir?

Delme işlemi Malzemeler üzerinde silindirik boşluklar oluşturma işlemine delme denir. Delmenin amacı, bağlantı elemanlarının takılması ve kavrama, mil ve aks türü makine elemanlarının yataklanması için boşluklar oluşturulmasıdır.

Havşa başlı vida ne demek?

Havşa Başlı Cıvatalar İnce malzemeler bağlanırken cıvata başının dışarıda kalmaması gerekiyorsa bu gibi hallerde gömme başlı vidalar kullanılır. Cıvatanın baş kısmındaki havşa cıvatanın deliğinin merkezinde sıkma yapmasını da sağlar.

Havşa matkap ucu ne işe yarar?

Konik havşa matkabı konik cıvata ve perçin havşalarını açarken ve delik çapaklarının alınmasında kullanılır. (Yukarıda). Uç açıları standartlaştırılmıştır. çapak almada 60°, perçin başları için 75°, havşa başlı cıvatalar için 90° ve sac perçinleri için 120° dir.

Trapez diş nedir?

Trapez vidaların diş biçimi kesik üçgen şeklindedir. Bu yüzden vida ve somun dişleri birbirine boşluksuz olarak kavrar. Bu özelliğinden dolayı trapez vidalar genellikle hareket vidası olarak kullanılır. ... Kare vidalar hareket vidası olarak kullanıldığından yerine göre tek ağızlı veya çok ağızlı olarak yapılır.

Trapez vida nerelerde kullanılır?

Trapez vidalar (TS 61/23): Diş profili 30° açılı eş kenar trapez biçimindedir.Trapez vida; hareket vidası olarak takım tezgâhlarının ana millerinde, sonsuz vidalarda vb. yerlerde kullanılır.

Matkap uçlu vida nerede kullanılır?

Tahmin edileceği üzere matkap uçlu vida en fazla inşaat sektöründe kullanılmaktadır. İnşaat sektöründe oldukça fazla kullanılan bu matkap uçlu vida çoğu zaman zor şartlar altında görev yapmak zorunda kalmaktadır. Fakat matkap uçlu vida deforme olmadan ve işlevini yitirmeden bu zor şartlar altında kalmayı başarmaktadır.

Vida Nedir Nerelerde Kullanılır?

Cevap. Cevap: Tahta, metalden oluşan yapıları ve bazı cisimleri birbirine tutturmak ya da monte etmek için kullanılır. Evlerimizde kullandığımız çoğu eşyalarda vida bulunur. Masa, sandalye, bilgisayar, televizyon, pencere kolunda vb. yerlerde kullanılmıştır.