TEV Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

İçindekiler:

  1. TEV Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
  2. TEV ne kadar burs veriyor?
  3. Yüksek Lisans Bursları Ne Kadar Oldu?
  4. TEV ödül bursu nedir?
  5. Vakif Burslarina nasil Basvurulur?
  6. Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs kimler alabilir?
  7. Vakıf Bursları Ne Zaman Başlıyor?
  8. Muhtaç aylığı başvurusu nasıl yapılır?

TEV Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Türk Eğitim Vakfı (TEV), başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan mesleki orta öğretim, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs veriyor. Bu yıl başvurular 2-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti. Adaylara 27 Eylül'de duyuru yapıldı ve mülakat zamanı açıkladı. Son mülakatlar yarın yapılacak.

TEV ne kadar burs veriyor?

Her yıl 7-8 bin yeni öğrenciye burs veriyoruz" dedi. Türk Eğitim Vakfı (TEV) Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, her yıl 7-8 bin öğrenciye burs verdiklerini, böylece sadece gençlere değil, ailelere de destek olduklarını söyledi.

Yüksek Lisans Bursları Ne Kadar Oldu?

Gençlik ve Spor Bakanlığımız vasıtasıyla 2021 yılında öğrencilerimize vereceğimiz kredi ve burs miktarını belirledik. 2020 yılında lisans öğrencilerine 550 TL, yüksek lisansa 1100 TL, doktorada 1650 TL olarak uyguladığımız kredi ve burs ödemelerinin toplam ödemelerini 9 milyar 670 milyon TL'yi buldu.

TEV ödül bursu nedir?

TEV YÜKSEKÖĞRENİM OKUL BİRİNCİSİ ÖDÜLÜ: Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulunu birincilikle bitiren bursiyerler, TEV Yükseköğrenim Okul Birincisi Belgesi ve iki aylık burs tutarı ile ödüllendirilir. Aynı zamanda fakülte ve yüksekokul birincileri TEV Yüksek Lisans Bursu almaya hak kazanır.

Vakif Burslarina nasil Basvurulur?

VGM, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs desteğini bu yıl da sürdürecek. 2018 - 2019 öğretim dönemi için yükseköğrenim bursu başvuruları 15 Eylül– 30 Ekim 2018 tarihleri arasında internet sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınıyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs kimler alabilir?

Başbakanlık VGM Bursları İhtiyaç Sahibi Ortaöğretim Öğrencilerine, Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Ve Yabancı Uyruklu Öğrencilere Verilmektedir. 2020 Ocak ayından itibaren ortaöğrenim bursu 75,00 TL, yükseköğrenim bursu 300,00 TL ve yabancı uyruklu yükseköğrenim bursu ise 600,00 TL olarak ödenmeye başlanacaktır.

Vakıf Bursları Ne Zaman Başlıyor?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen 2020-2021 eğitim yılı burs başvuruları; Ortaöğrenim (ilkokul, ortaokul, lise) Bursu: 01 Ekim 2020-15 Ekim 2020.

Muhtaç aylığı başvurusu nasıl yapılır?

Muhtaç aylığı talebinde bulunan kişiler başvuru formunu doldurup imzaladıktan sonra engelli ise özrünü belirten sağlık kurulu raporunu ekleyip, ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla göndererek başvuru yapabilirler.