Ticaret Odası nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Ticaret Odası nedir ne işe yarar?
  2. TSO ne demek?
  3. Ticaret Odası devlet mi özel mi?
  4. Oda Genel Kurulu kimlerden oluşur?
  5. SMMM Oda yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?
  6. Oda olmak için kaç üye gerekli?
  7. Mali Müşavirler Hangi Bakanlığa Bağlı?
  8. Mali müşavir kimdir?
  9. Mali Müşavirler hangi işleri yapamaz?
  10. SMMM STAJ nasıl yapılır?

Ticaret Odası nedir ne işe yarar?

Ticaret ve Sanayi odaları, ticaret odaları, sanayi odaları ve deniz ticaret odaları; üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim ...

TSO ne demek?

TSO Ticaret ve Sanayi Odası'ın kısa adıdır.

Ticaret Odası devlet mi özel mi?

Ticaret ve Sanayi Odaları tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır (5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu'nun 4.maddesi).

Oda Genel Kurulu kimlerden oluşur?

a) Oda Genel Kurulu, Odaya kayıtlı üyelerden ya da Şube Genel Kurullarında seçilmiş delegelerden oluşur. Üye sayısı 5000'in (beşbin) üzerinde olan her Oda, Genel Kurulunu delege sistemiyle oluşturur.

SMMM Oda yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?

Madde 10- Yönetim Kurulu, Genel Kurulca kendi üyeleri arasından iki yıl için seçilen ve üçü serbest muhasebeci mali müşavir, ikisi serbest mu-hasebeci olmak üzere 5 asıl ve 5 yedek üyeden oluşur. Yönetim Kurulu kendi üyeleri arasında gizli oyla bir başkan, bir başkan yardımcısı, bir muhasip ile oda sekreterini seçer.

Oda olmak için kaç üye gerekli?

5362 sayılı Kanuna göre Odalar, oda kurulmak istenen yerde çalışmakta olan sanat, hizmet ve meslek sahipleri ile esnaftan en az 500 kişinin isteği ve Bakanlık izni ile kurulur.

Mali Müşavirler Hangi Bakanlığa Bağlı?

Bu karar (5786 sayılı Kanunun 1'inci maddesi ile değişen şekli, Yürürlük: Maliye Bakanlığına(**) bildirilir. Odalar, kuruluşlarını Birlik Yönetim Kurulu aracılığıyla (5786 sayılı Kanunun 1'inci maddesi ile değişen şekli, Yürürlük: Maliye Bakanlığına(***) bildirmekle tüzelkişilik kazanırlar.

Mali müşavir kimdir?

Serbest muhasebeci mali müşavir (SMMM) kime denir? 3568 sayılı SMMM ve YMM Kanunun 2. Maddesinin a fıkrasına göre herhangi bir işyerine bağlı olarak çalışmadan işlerini yürüten müşavirlere Serbest Muhasebeci Mali Müşavir denir.

Mali Müşavirler hangi işleri yapamaz?

Meslek mensupları kendi mesleki faaliyetleri dışında serbest meslek faaliyetinde bulunamazlar. Ticari mümessillik, ticari vekillik ve acentelik yapamazlar. Adi ve kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirketlerde komandite ortak olamazlar.

SMMM STAJ nasıl yapılır?

SMMM Stajı Nasıl Yapılır?

  1. Stajı (istisnalar hariç) bir SMMM gözetiminde 3 yılda yaparsınız. ...
  2. Stajınızı kesintisiz yapmanız esastır. ...
  3. Stajınıza başlarken muhasebe odanız size 5 haneli bir stajyer numarası verecektir. ...
  4. Stajınız boyunca, 3 yıla yayılmış uzaktan eğitim almanız gerekmektedir.