Okey oyunu nasıl ortaya çıktı?

İçindekiler:

  1. Okey oyunu nasıl ortaya çıktı?
  2. Okey Oyunu Hangi ülkelerde oynanıyor?
  3. Üçlü okey nasıl oynanır?
  4. 101 okeyde çift bitince kaç düşer?

Okey oyunu nasıl ortaya çıktı?

Bilinenlere göre oyunun mucidi Romanya'da dünyaya gelmiş olan bir Yahudi'dir. Modern okey olarak da adlandırılan yeni keşfin sahibinin ismi Rummikub Ephraim Herzano isminde bir adamdır. Oyunu doğduğu ülkeden Filistin'e göç etmesinden sonra bulan Ephraim, icadına evinin arka bahçesinde imza atmıştır.

Okey Oyunu Hangi ülkelerde oynanıyor?

Türkiye'yi Almanya, Fransa, Hollanda ve ABD gibi ülkeler izliyor. Bu ülkeler dışında Belçika'dan Suudi Arabistan'a, İtalya'dan Makedonya'ya kadar dünyanın toplamda 20 ülkesinden binlerce Facebook kullanıcısı tamamen Türk teknoloji geliştiricilerinin ürettiği bir oyun olan Okey'i oynuyor.

Üçlü okey nasıl oynanır?

Takım olarak oynanan oyunlardan bir tarafın elini açması yeterlidir. El açılırken 14 taş dışında kalan son taş yere konulur. Eğer oyunu bitiren kişi okey taşını yere attıysa buna okey atmak denir ve düşülecek puanı iki ile katlanır. Çifte giden kişi elini bitirirse de okey atılmış gibi puanlar iki ile çarpılır.

101 okeyde çift bitince kaç düşer?

Oyunu bitiren oyuncu -202 puan alır . Eğer diğer oyuncular elini açmışsa istekasında kalan sayıları ceza puanı olarak hesaplarına yazılır ama elini açmamışsa 404 ceza puanı alırlar. Eğer oyunculardan biri çifte gitmişse tur sonunda açmış olduğu eller oyun sonunda puan olarak çift yazılır.