Muharebe Nisangahi ne demek?

İçindekiler:

  1. Muharebe Nisangahi ne demek?
  2. Muharebe ne demek hukuk?
  3. Adliyede muhabere ne iş yapar?
  4. Muhabere evrakı ne demek?
  5. Muhabere evrakı nedir hukuk?
  6. Tevzi işlemi ne demek?

Muharebe Nisangahi ne demek?

Ateşli silahlarda, namluya hedefin uzaklığına ve bulunduğu yerin yüksekliğine göre gereken yükseliş açısını veren, silahı bu hedefe doğrultmaya yarayan aygıt.

Muharebe ne demek hukuk?

Muhabere sözlük anlamı olarak haberleşme, iletişim ve irtibat kurma demektir.

Adliyede muhabere ne iş yapar?

Bakanlık muhabere bürosu, adliyenin Adalet Bakanlığı ile olan yazışmaları, başsavcı tarafından verilen diğer işleri ile bakanlıktan gelen inceleme ve ön (ihzari)soruşturmalara ilişkin yazı işlerini yürütmektedir.

Muhabere evrakı ne demek?

Tüccarların her nevi ticari muameleleri dolayısiyle yazdıkları ve aldıkları mektuplar (Telgraflar ve hesap hulasaları dahil) muhabere evrakını teşkil eder. Gönderilen ve gelen muhabere evrakının, işlerinin icabına göre dosyada muhafaza edilmesi mecburidir.

Muhabere evrakı nedir hukuk?

(2) Muhabere kaydı; sıra numarası, evrakın tarih veya numarası, gönderilen veya gönderen mahkeme, hukuk dairesi veya kurumun adı, geliş veya gönderilme tarihi, evrakın özeti, düşünceler sütunlarını içerir.

Tevzi işlemi ne demek?

Tevzi formu, dava veya işlerin hangi mahkemeye gönderildiğini gösteren ve başvuru sahibine verilen alındı belgesidir. ... Başka yer tevzi bürosu, ilgili mahkemeye doğrudan tevzi yapar ve teslim aldığı evrakı elektronik ortama aktarır, fiziki evrakı da gecikmeksizin ilgili mahkemeye gönderir.