Salatalık fideleri kaç günde bir sulanır?

İçindekiler:

  1. Salatalık fideleri kaç günde bir sulanır?
  2. Salatalık neden büyümüyor?
  3. Salatalık meyvesi neden kurur?
  4. Salatalık alt yaprakları neden sararır?
  5. Domates fidesi yaprakları neden kurur?
  6. Biber neden meyve vermez?

Salatalık fideleri kaç günde bir sulanır?

Bitki meyve bağladıktan sonra sık ve az sulama yapılmalıdır. Salatalık bitkisi sulama işlemi toprak tipine, iklim koşullarına da bağlı olarak 2 günde bir defa yapılabilir.

Salatalık neden büyümüyor?

Salatalık ışık, fide ve yetişkin bir bitki talep ediyor. İyi bir aydınlatma sağlamak gerekiyor. Isı eksikliği. Bu faktör yeşil büyümede yavaşlamaya yol açar.

Salatalık meyvesi neden kurur?

Neden açık alanda salatalık sarı meyveler. Açık zemindeki salatalıkların sararmasının sebepleri aşağıdaki gibi olabilir: – su eksikliği; – Oksijen eksikliği – hava bitki köklerine akar; – enfeksiyon – peronosporoz, fusarial solgunluk veya başka bir hastalık.

Salatalık alt yaprakları neden sararır?

Olumsuz koşullar altında meyve ve yaprakların beslendiği üst kısımlarına besin sağlamaya odaklandıklarından büyük bir stres altına girerler. Salatalık yaprakları sadece sarı olmaz, aynı zamanda kıvrılabilir. ... Hastalık ve toprakta bir eksiklik yoksa yaprak sararmasının en büyük nedeni sulama hatasıdır.

Domates fidesi yaprakları neden kurur?

Domates fidelerinin yapraklarının sararma nedeni olarak, sulamada hatalar. ... Birincisi, nem eksikliği olduğunda, yapraklar basitçe kururlar ve ikincisi, kuru topraktaki besinlerin emilimi çok daha kötüdür. Yapraklardaki azot ve fosfor, sararmalarına neden olan sapa taşınır.

Biber neden meyve vermez?

Sebep kalsiyum eksikliğidir. Kalsiyum eksikliği en çok domates, biber vb türleri etkiliyor. Meyve oluşumu başlasa bile meyveler hamken kararıp çürümeye başlar. ... Yapraklardan kalsiyum takviyesini on günde bir tekrarlamakta yarar var.