Normal bebek kakası nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Normal bebek kakası nasıl olmalı?
  2. 3 aylık bebeklerin kakası nasıl olur?
  3. Anne sütü alan bebeklerde ishal neden olur?
  4. Bebeklerde ishal kaç gün sürerse doktora gidilmeli?
  5. Uzun süreli ishal neyin belirtisi?
  6. Bebeklerde geçmeyen ishal neyin belirtisidir?
  7. Zehirli ishal ne demek?
  8. Bebeklerde zehirli ishal neden olur?

Normal bebek kakası nasıl olmalı?

Anne sütüyle beslenen bebeklerde kaka pütürlü, ince, akışkan ve sarı renktedir. Formül mamayla beslenen bebeğin kakası ise daha koyu ve kıvamlıdır. Yaklaşık 6 haftadan sonra, bebeğin sindirim sisteminin gelişimine bağlı olarak, kaka düzeni de değişebilir.

3 aylık bebeklerin kakası nasıl olur?

Sadece anne sütü ile beslenen 3 aylık bebekler her gün kaka yapabilir. Anne sütü kakası pütürlü, hardal sarısı renginde hafif suludur. Çocuk hekiminizin kontrolünde olmak şartı ile sağlık problemi olmayan bir bebek nadiren de olsa 5-6 günde bir kaka yapabilir.

Anne sütü alan bebeklerde ishal neden olur?

Anne sütü ile beslenen bebeklerde ishal az görülür. Çünkü anne sütünde bulunan maddeler, ishale neden olan mikroorganizmaların oluşmasını büyük oranda engeller. Daha çok biberonla beslenen bebeklerde ve çocuklarda ishal görülür.

Bebeklerde ishal kaç gün sürerse doktora gidilmeli?

Bu nedenle, on günden uzun süren ishalde doktora başvurmak gerekir. İshal vücutta sıvı kaybına yol açabilir. Sıvı kaybı bebekler ve küçük çocuklarda daha sık görülür.

Uzun süreli ishal neyin belirtisi?

Suna Yapalı “Uzamış ya da tekrarlayan ishaller kolon kanserinin habercisi olabilir. Karın ağrısı, dışkılama alışkanlıklarının değişmesi, kanlı ve sümüksü dışkı, seyrek dışkılama ve ardından ortaya çıkan ishal bağırsakta büyümüş ve hafif tıkanıklığa sebep olmuş bir tümöre bağlı olabilir” diyor.

Bebeklerde geçmeyen ishal neyin belirtisidir?

Geçmeyen ishallere kronik ishal adı verilir. Bu ishal türü için genelde 4-5 hafta geçmeyen ishaller için tanı konulur. Uzun süren ishallerin altında yatan ciddi bir hastalık olabilir. Çölyak hastalığı, kolon hastalığı örnek verilebilir.

Zehirli ishal ne demek?

Zehirli ishal ise bol miktarda sulu dışkılama, kusma ve ateş ile belirti gösterir. Ayrıca kişide karın ağrısı ve kramplar oluşur. Yoğun miktarda sıvı kaybı olduğu için cilt rengi solar ve kurumaya başlar. Ayrıca kişinin göz çukurları da iyice belirginleşir.

Bebeklerde zehirli ishal neden olur?

Rotavirus, tüm dünyada çocuklarda en sık ciddi ishale yol açan mikroorganizmadır. 5 yaşına kadar her çocuk en az 1 kez rotavirus enfeksiyonu geçirir. 4-36 ay arasındaki çocuklarda rotavirus daha ciddi ishallere sebep olur.