Sarılığı düşürmek için ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Sarılığı düşürmek için ne yapılır?
  2. Yeni doğan bebekte sarılığın geçtiği nasıl anlaşılır?
  3. Yeni doğan sarılığı geçmesi için ne yapmalı?
  4. Bebeklerde sarılık için ne yapılır?

Sarılığı düşürmek için ne yapılır?

Yeni doğan sarılığının tedavisi için doktorlar 3 tedavi yöntemini uygulayabilir; Fototerapi: Kandaki biriken bilirubin maddesini eritmek için fototerapi uygulanır. Böbreklerin vasıtasıyla idrar olarak vücuttan atılır. Tedavi esnasında bez hariç, tüm kıyafetler çıkartılır ve ışık tedavisi uygulanır.

Yeni doğan bebekte sarılığın geçtiği nasıl anlaşılır?

Yeni doğan bebeklerin göz aklarında, burun çevrelerinde ve yüzlerinde görülen sarı renk sarılığın belirtisidir. Sarı renk hastalığın ilerlemesi ile tüm gövdede görülür. Parmakla hafifçe burun ya da karın cildine bastırılıp kaldırıldığında sarı renk daha bariz bir şekilde tespit edilebilir.

Yeni doğan sarılığı geçmesi için ne yapmalı?

Yenidoğan sarılığı, genellikle iki ya da üç hafta içinde kendiliğinden düzelir. Ancak bu dönemde doktor takibinin yapılması çok önemlidir. Eğer bebeğin bilirubin seviyesi yüksek ise “fototerapi” denilen özel dalga boyunda ışık yayan lambalar altında ışık tedavisine tabi tutulur.

Bebeklerde sarılık için ne yapılır?

Yenidoğan sarılığı, genellikle iki hafta içinde kendiliğinden düzeliyor. Fakat bu dönemde doktor tarafından uygun şekilde takibi önem taşıyor. Eğer bilirubin seviyesi yüksek ise bebek “fototerapi” denilen özel dalga boyunda ışık yayan lambalar altında ışık tedavisine tabi tutuluyor.