Sağlık Astsubay nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. Sağlık Astsubay nasıl olunur?
  2. Lisans mezunu subay nasıl olunur?
  3. 4 yıllık üniversite mezunları astsubay olabilir mi?
  4. Yedek subay yaş sınırı var mı?

Sağlık Astsubay nasıl olunur?

Sağlık Astsubay Nasıl Olunur? Sağlık astsubayı olmak için ÖSYM tarafından yapılan sınava girilmesi gerekir. Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokulu'na yapılan başvuru sonucunda belirtilen kontenjana göre alım gerçekleştirilir. Alınacak adaylarda istenilen özellikler ve kontenjan duyurulan ilanlarda açıkça belirtilir.

Lisans mezunu subay nasıl olunur?

Lisans mezunu olan adaylar TSK ' nin istediği kilo, boy, fiziki yeterlilik şartlarını taşımaları halinde yapılacak olan subaylık sınavlarından da başarılı olmak şartı ile en çok 27 yaşına kadar subaylık başvurularını yapabilirler. Yüksek lisans mezunlarının subay olma yaş şartları ise 32' dir.

4 yıllık üniversite mezunları astsubay olabilir mi?

Astsubay olmak için en az 2 veya 4 yıllık üniversite mezunu olmak gerekir. Üniversite mezunu olan gençlerimiz Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından açılan alım ilanlarını takip ederek askerlik şubelerinde başvurularını yaparak Astsubaylık Sınavlarına girmeye hak kazanabilirler.

Yedek subay yaş sınırı var mı?

- 4 yıllık eğitim veren bir fakülteden mezun olmak, - Yedek subay olmak adına talep gerçekleştirmek, ... - Lisans mezunları için 27 yaş sınırı, lisansüstü mezunları adına ise 32 yaş sınırını geçmemek, Günümüzde fakülte mezunu olan insanlar oldukça fazladır.