Raporun özellikleri nedir?

İçindekiler:

  1. Raporun özellikleri nedir?
  2. Resmi rapor çeşitleri nelerdir?
  3. Bir raporun uzunluğu en fazla ne kadar olabilir?
  4. Patent Araştırma Raporu Nedir?
  5. Epikriz yazmak kimin görevi?
  6. Epikriz raporu nedir ne demek?
  7. Epikriz raporu Sağlık rapor yerine geçer mi?

Raporun özellikleri nedir?

Her hangi bir konu ya da olayla ilgili inceleme sonucunu tespit ederek bildiren yazılara rapor denir. ... Rapor; yazılı olur, ancak "sözlü" olarak da bir makama, kurula sunulabilir. Raporun bir makama yazılı olarak sunulması, "dilekçe" yazmak biçiminde olmalıdır.

Resmi rapor çeşitleri nelerdir?

Genel olarak raporlar, içeriklerine (fonksiyonlarına), sürelerine ve şekillerine göre üçe ayrılır. raporlar, araştırma raporları, uzman raporları, durum raporları ve öneri raporları olarak sınıflandırabiliriz. merciinin karar vermesini kolaylaştırmak için hazırlanır ve yorum içermez.

Bir raporun uzunluğu en fazla ne kadar olabilir?

Uzunluk kuralı yoktur. Ancak konunun uzunluğuna ya da derinliğine göre 10 sayfa ile daha üstü herhangi bir sayfa olabilir (100, 200, 300). 10 sayfadan kısa bir rapor gerekli bilgilerin hepsini kapsamıyor olabilir. 500 ve üstü uzunluktaki raporlar seçilen konunun odağının kaymasına yol açabilir.

Patent Araştırma Raporu Nedir?

Araştırma raporu buluşla aynı teknik alan içerisindeki ve buluş konusuna benzer/yakın olan patent başvurularını içerir. İnceleme raporu ise araştırma raporunun yayınlanmasından sonra düzenlenmektedir. İnceleme raporu buluşun patentlenebilirliğine ilişkin bir görüş içerir.

Epikriz yazmak kimin görevi?

Epikriz yazmak, hekimin asli görevidir. Hiçbir hekim bundan kaçınamaz. El yazısıyla da yazabilir ama artık bilgisayar çıkışla verilebilmektedir.

Epikriz raporu nedir ne demek?

Epikriz; resmi bir rapor olmaktan çok, hekimden hekime yazılan bir bilgi notudur. Hastanın ilk hekimi, hastayı gönderdiği hekime veya ileride hastanın başvurabileceği olası bir meslektaşına, hastası hakkında kanaatlerini belirtir.

Epikriz raporu Sağlık rapor yerine geçer mi?

Bunu talep eden her hastasına hekim epikriz vermek durumundadır. Epikriz resmi olarak geçerli bir sağlık raporu değildir, bilgilendirme amaçlı olarak düzenlenmiş bir belgedir. Ancak, eğer hasta isterse hekimi, bu bilgileri resmi bir sağlık raporu olarak da düzenleyip hastasına vermek zorundadır.