Erciyes ismi nereden geliyor?

İçindekiler:

  1. Erciyes ismi nereden geliyor?
  2. Kayseri Develi nasıl bir yer?
  3. Kayseri Yahyalı Alevi mi?
  4. Mezhepler kuranda yazıyor mu?

Erciyes ismi nereden geliyor?

Ahmet Nazif Efendi, Mir'at-ı Kayseriyye adlı eserinde eski Göreme yöresinin Kapadokya krallarından birisinin oğlu olduğu târihi rivâyetlerde adı geçen peygamberlerden "Circis'e" atfederek Circis kelimesinden veya Rumca beyaz anlamına gelen "Erkiyos" tan türediğini ileri sürmüştür.

Kayseri Develi nasıl bir yer?

Develi, Kayseri ilinin il merkezinden sonraki en büyük yerleşim yeri olup, İç Anadolu Bölgesi'nin Orta Kızılırmak Bölümü'nde bulunmaktadır. ... İlçe, Tekir Yaylası güzergâhından Kayseri'ye 45 km İncesu güzergâhından 86 km uzaklıkta olup, Kayseri'nin en büyük ilçesidir.

Kayseri Yahyalı Alevi mi?

İlçede az sayıda Türkmen Alevi köyü ve birkaç tane de Kürtçe konuşan Alevi köyü vardır. Yahyalı ilçesi Kayseri'de ki Varsak Türkmenlerinin çoğunlukta yaşadığı bir ilçedir. Köylerin ve ilçe merkezinin çoğunluğu Varsak Türkmenlerinden oluşmaktadır. İlçede Aydın Göçmeni Yörükler de yaşamaktadır.

Mezhepler kuranda yazıyor mu?

Bu mezhepler de Kur'an ve sünnete dayanmayan hiçbir mesele yoktur. ... Bunlar: Kitap, Sünnet, İcma ve Kıyas-ı fukaha'dır. Birini inkâr eden mezhepsiz olur. Ehl-i sünnet âlimleri, dört mezhepten başkasıyla amel etmenin caiz olmadığını ittifakla bildirmişler ve bunda icma hâsıl olmuştur.