Açık seçik olmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Açık seçik olmak ne demek?
  2. Sosyal Uygunluk eğitimi nedir?
  3. Sosyal Uygunluk denetçisi kimler olabilir?
  4. Sosyal sorumluluk denetimi nedir?
  5. Sosyal Uygunluk ne demek?
  6. Wca denetimi nedir?
  7. Sosyal Uygunluk politikası nedir?
  8. Bsci denetimi ne demek?
  9. Smeta ne demek?
  10. Bsci davranış kuralları nelerdir?
  11. Amfori Bsci davranış kuralları nedir?
  12. Bscı ilkelerinin amacı nedir?

Açık seçik olmak ne demek?

Çok açık, çok belirgin, ayrıntılarına kadar görülebilen. "Daha açık seçik konuş da anlayalım ne demek istediğini."

Sosyal Uygunluk eğitimi nedir?

Sosyal Uygunluk ve Marka denetimlerinin gerekliliklerini karşılayan bir yönetim sisteminin kurulması ve/veya geliştirilmesini isteyen İşletmelerimizin ya da Sosyal Uygunluk alanında kendisini geliştirmek isteyen kişi ve işletme çalışanlarının ve yöneticilerin gerekli bilgiye sahip olması sürecidir.

Sosyal Uygunluk denetçisi kimler olabilir?

Sosyal Uygunluk Denetçisi; büyük markaların tedarik zincirlerinde bulunan üretici firmaların çalışma koşullarının tespit edilmesi, geliştirilmesi ve raporlanması amacıyla; yapılan işin standartlara göre yapılıp yapılmadığını denetleyen kişilere verilen mesleki unvandır.

Sosyal sorumluluk denetimi nedir?

Sosyal sorumluluk denetimi, sizin ve çalışanlarınızın eşit haklarla ve uyun koşullarda çalışmanızı sağlayacak bir programdır. ... Yasaların takibi, toplumun refah seviyesinin artması için dünyada olan biten sosyal yardımlaşmaya da dahil olabilirsiniz.

Sosyal Uygunluk ne demek?

Sosyal uygunluk, bir işletmenin çalışanlarına ve çevreye nasıl davrandığının ve sosyal sorumluluk kavramını kendi içinde ve etki alanlarında nasıl uyguladığının göstergesidir. ... Sosyal uygunluk denetimi aynı zamanda Etik Denetim olarak da adlandırılır.

Wca denetimi nedir?

Bu bağlamda, INTERTEK tarafından oluşturulan Workplace Conditions Assessment (WCA | İş Yeri Çalışma Koşulları Değerlendirilmesi) programı, firmalar için daha şeffaf ve sürekli iyileştirmeyi baz alan gelişmiş bir değerlendirme çerçevesi olmuştur.

Sosyal Uygunluk politikası nedir?

Sosyal uygunluk politikamız, tüm iş ortaklarımızla birlikte temel ilke ve değerlerimize dayanan, takım çalışması şeklinde yürüterek oluşturduğumuz standartları içerir. Hedefimiz, İşletmemiz bünyesinde Sosyal Uygunluk Politikasının şirket kültürü haline gelmesini sağlamaktır.

Bsci denetimi ne demek?

BSCI, Brüksel merkezli Dış Ticaret Birliği (FTA) tarafından başlatılmış, Avrupa etik kaynak kullanımı sosyal izleme sistemidir. BSCI, ILO'nun (Uluslararası İşçi Organizasyonu) işçi standartlarını temel alır ve tedarikçilerin sosyal performanslarının sürekli olarak iyileşmesini teşvik eder.

Smeta ne demek?

Smeta — proje gider kalemleri (maaş, vergiler, maaş kesintileri, işçilik, genel giderler, malzeme alım giderleri vs.) ve projenin keşif bedeli hesaplarını içeren belge.

Bsci davranış kuralları nelerdir?

İşletmemiz hiçbir türlü köle, kaçak veya gayri iradi iş gücünden faydalanmaz. İşletmemiz eşit fırsatlar sunar ve çalışanlara karşı ayrımcılık yapmaz. İşletmemiz, çalışma saatleri ile ilgili kanuna uyar. İşletmemiz yasal asgari yaş sınırının altındaki hiç kimseyi işe almaz.

Amfori Bsci davranış kuralları nedir?

amfori BSCI Davranış Kuralları, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, Çocuk Hakları ve İş İlkeleri, BM Ticaret ve İnsan Haklarına İlişkin Yol Gösterici İlkeleri, OECD Rehberi, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ve tedarik zincirindeki çalışma koşullarının iyileştirilmesine ilişkin Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Sözleşmeleri ...

Bscı ilkelerinin amacı nedir?

BSCI Nedirbr> BSCI, Brüksel merkezli Dış Ticaret Birliği (FTA) tarafından başlatılmış özel bir standarttır. BSCI, ILO'nun (Uluslararası İşçi Organizasyonu) iş ve işçi güvenliği standartlarını temel alır ve tedarik zincirinin sosyal performanslarının sürekli olarak iyileşmesini teşvik eder.