IT neyin kısaltması?

İçindekiler:

  1. IT neyin kısaltması?
  2. Bir ürünün son kullanma tarihi nedir?
  3. Kremin son kullanma tarihi olur mu?
  4. Ruj ne kadar sürede bozulur?
  5. Göz farının ömrü ne kadardır?
  6. Oje nasıl muhafaza edilir?
  7. Buğday tene hangi renk oje?
  8. Oje rengi neye göre seçilmeli?
  9. Sarı elbiseye ne renk oje gider?

IT neyin kısaltması?

Gün geçtikçe hızla gelişen ve büyüyen bilişim ve teknoloji dünyası, bilişimi ve teknolojiyi daha etkin, daha aktif kılmak için zamanla profesyonel, alanında uzman kişilere ihtiyaç duymaya başlamış, bu sayede kısaca IT denilen Enformasyon Teknolojileri (Information Technologies) programını ortaya çıkarmıştır.

Bir ürünün son kullanma tarihi nedir?

Son kullanma tarihi, bir ürünün sağlıklı ve kaliteli bir şekilde en son kullanılabileceği tarihtir. Bu tarihten sonra ürünün kullanımı veya tüketilmesi risk taşıyacağı için ürünler bu tarihten sonra satılamaz.

Kremin son kullanma tarihi olur mu?

Bir önceki tatilden kalma güneş kremleri de valizlerde yerine alır. Birçok güneş kreminin üzerinde son kullanma tarihi yazmayabilir ama bu durum güneş kremlerinin sonsuza kadar kullanılacağı anlamına gelmez. Koruyucu kremler en fazla bir yıl içinde tüketilmelidir. Yani güneş kremleri her yaz yenilenmelidir.

Ruj ne kadar sürede bozulur?

Parlak renkli ve sedefli rujlar açılmadan 2,5 yıl, açıldıktan sonra en fazla 6 ay dayanır. Pastel renkli, mat rujlar ise açılmadan 3 yıl, açıldıktan sonra en fazla 1 yıl dayanır. Bozulan rujun, kokusu ve rengi değişir, yumuşar, yağlanır. Rujlar aşırı soğuk ve sıcak ortamlardan uzak tutulmalıdır.

Göz farının ömrü ne kadardır?

Normalde 1 yıl olan göz farının kullanma süresi, Avrupa'da 6 yıla kadar uzayabiliyor. 2 yıllık ruju 4 yıl, 1 yıllık fondöteni 3 yıl kullananlar var. 6 ay kullanım süresi olan maskara ve 'eyeliner' ise en az 2 yıl makyaj malzemesindeki yerini koruyor. 2 yıllık pudralar ise 3 yıl kullanılıyor.

Oje nasıl muhafaza edilir?

Ojeleri saklarken en ideal ısı oda sıcaklığıdır. Ojeleri bazı hanımlar buzlukta saklamayı adet haline getirmişlerse de bu ojenin saklama süresine bir etki etmez. Ojeler direk güneş ışığından korunmalı ve güneş ışığı almayan bir yerde hatta kapalı bir dolabın içerisinde saklanmalısıdır.

Buğday tene hangi renk oje?

Buğday tenlilere şeftali, mercan, turuncu, altın tonlarındaki ojeler çok yakışır. Ayrıca kırmızının her tonu da onlar için mükemmeldir. Her rengin canlı tonu bu ten grubuna ait kadınlar için harika seçim olur. Açık renk oje olarak ise bu tonların tüm pastel tonları onlara çok yakışır.

Oje rengi neye göre seçilmeli?

Oje rengi seçerken öncelikle tırnağımızın yapısını göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Tırnakların şekli, uzunluğu, kısalığı, elin rengi, tenin rengi ve yaş faktörü de göz önünde bulundurularak oje rengi seçimi yapılmalıdır. Tabi seçim yapılırken kıyafet de son derece önemlidir.

Sarı elbiseye ne renk oje gider?

Sarı elbisenizle sihirli bir görünüm elde etmek istiyorsanız siyah oje tercih edebilirsiniz. Klasik görünümün dışına çıkmak ise mor, turuncu, turkuaz ve yeşil tonlarda oje sürebilirsiniz. Altın rengi oje de bir diğer alternatifiniz olabilir. Siyah Elbiseye Hangi Renk Oje Sürülür?