Zıbab ne demek?

İçindekiler:

  1. Zıbab ne demek?
  2. Brasserie nasıl okunur?
  3. Cafe Bistro Türkçesi nedir?
  4. Pub bistro ne demek?
  5. Lobi bar ne demek?
  6. Barlar nasıl bir yer?

Zıbab ne demek?

(Tekili: Zabb) Kertenkeleler. Kelerler.

Brasserie nasıl okunur?

[ "bras-'rE, "bra-s&- ] (noun.)

Cafe Bistro Türkçesi nedir?

Bistro, ülkemizin büyük kentlerinde son dönemlerde sık sık kullanılmaya başlayan bir terimdir. Belirgin özelliklerde işletilen Paris kafelerine bistro denilmektedir. Bu kapsamda bistro kelimesinin dilimize Fransızcadan geçtiği sonucuna ulaşılmaktadır. ... Bistro, içki içilebilen bir tür kafe olarak tarif edilmektedir.

Pub bistro ne demek?

Bistro, Fransızca "Bar" anlamına gelmektedir. Belirgin özellikleri olan Paris kafe-barlarına bistro denir. ... Her ülkede küçük bar'lara farklı isimler verilir örneğin İngiltere'deki mahalle arasındaki küçük barlara Pub denir. Modanın başkenti Paris'tede bu tür küçük bar, lokanta vb. gibi yerlere "bistro" denilmektedir.

Lobi bar ne demek?

Tipik bir otel barı olan looby bar, otelin lobi denilen büyük dinlenme ve bekleme salonunun uygun bir köşesinde bulunur. Lobby barların kendilerine mahsus, otelin kapasitesi ile uygun büyüklükte bir salonları olabileceği gibi, doğrudan doğruya lobiye hitap eden Amerikan şeklinde de olabilir.

Barlar nasıl bir yer?

Bar, sosyal amaç ile bir araya gelme yeri ve iş temasların oluşturulduğu resmi olamayan bir yerdir. Günümüzde bar, alkollü ve alkolsüz içeceklerin sunulduğu her yeri, örneğin; diskoları, gece kulüplerini, pubları, kulüpleri ve restoranları içermektedir. ...