Hısımlık Nedir Ne Demek?

İçindekiler:

  1. Hısımlık Nedir Ne Demek?
  2. Hısım kelimesinin eş anlamı nedir?
  3. Hısım akraba eş anlamlı mıdır?
  4. Millet eş seslisi nedir?
  5. Millet ve ulus eş anlamlı mıdır?
  6. Fikir eş anlamlısı var mı?

Hısımlık Nedir Ne Demek?

Hısımlık ilişkisi, kişiler arasındaki akrabalık ilişkisi demektir. Teknik anlamda hısımlık; kan (doğal), ya da hukuksal bir ilişki sonucu, bir kişi ile belirli kişiler arasında kurulan ve önemli hukuksal sonuçları olan bağdır. Hısımlık ancak, gerçek kişiler için söz konusu olabilir.

Hısım kelimesinin eş anlamı nedir?

Hısım sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler akraba ve dost sözcükleridir.

Hısım akraba eş anlamlı mıdır?

Hısım akraba ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Hısım akraba sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler aile ve sülale sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Millet eş seslisi nedir?

Millet kelimesinin anlamlısı kelimeler anlam bakımından aynı fakat yazılışları farklı kelimelere denir. Millet kelimesi de bunlardan birisidir. Millet kelimesinin anlamlı kelimeleri herkes, kavim ve ulus kelimeleridir.

Millet ve ulus eş anlamlı mıdır?

Ulus kelimesinin eş anlamlı kelimesi, anlamdaşı veya yakın anlamı millet kelimesidir. Cümle içerisinde ulus kelimesi yerine aynı anlam barındırdığı için millet kelimesi de kullanılabilir.

Fikir eş anlamlısı var mı?

Fikir sözcüğünün 4 adet es anlamlisi karşılığı bulunmaktadır. Fikir ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Fikir sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler düşünce, görüş, kaygı ve tasa sözcükleridir.