Üniversite Teknopark nedir?

İçindekiler:

  1. Üniversite Teknopark nedir?
  2. Teknopark Yönetici şirket nedir?
  3. Neden AR-GE?
  4. ARGE nedir işletme?
  5. ARGE Ürün Geliştirme Uzmanı nedir?

Üniversite Teknopark nedir?

Teknoparklar; Üniversiteler/araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdükleri; birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş geliştirme ...

Teknopark Yönetici şirket nedir?

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında tanımlanan Teknokent Yönetici Şirketi; anonim şirket olarak kurulan, Bölgenin yönetimi ve işletmesinden sorumlu şirketi ifade etmektedir.

Neden AR-GE?

Araştırma ve Geliştirme Çalışmalarının Amacı Nedir? ARGE çalışmalarında ana amaç, ürün ve hizmetleri pazara sürmektir. Bununla birlikte bir diğer hedef ise şirket karlılığını arttırmaktır.

ARGE nedir işletme?

Ar-Ge işletmenin destekleyici fonksiyonlarından birisidir ve diğer tüm fonksiyonlarla ilişki içindedir. Araştırma ve geliştirme, yeni bilgiler elde etmek ya da mevcut bilgileri ortaya çıkarmak amacıyla yapılan ve bilginin sistematik olarak toplanmasını, analizini ve yorumunu gerektiren bir çalışmadır.

ARGE Ürün Geliştirme Uzmanı nedir?

Ürün Geliştirme Uzmanı Kimdir? Değişen piyasa şartları ve tüketici talebindeki farklıları göz önüne alarak firmanın ya da markanın pazar payını arttırmak amacıyla mevcut ürünlerin tasarımını ve pazarlama adımlarını geliştiren ya da yeni ürünler tasarlayan kişilere ürün geliştirme uzmanı denir.