D vitamini kapsülü nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. D vitamini kapsülü nasıl kullanılır?
  2. D vitamini yumuşak kapsül nasıl kullanılır?
  3. Gebelik için hangi vitamin?
  4. Gebelikte Omega-3 ne zaman kullanılmalı?
  5. Gebelikte demir hapı ne zaman kullanılmalı?

D vitamini kapsülü nasıl kullanılır?

· D vitamin kapsül, hekimin ayrı bir tavsiyesi bulunmadıkça günde 1- 2 kapsül yemeklerden yarım saat sonra bir bardak (200 ml) su ile içilebilir.

D vitamini yumuşak kapsül nasıl kullanılır?

Kullanım Talimatı D3 Vitamini Kapsül: Günde 1 kapsül kullanılması önerilir. Kapsüller ağızda ezilmeden veya çiğnenmeden, yeterli miktarda su ile yutulmalıdır. D3 Vitamini damla: 4-10 yaş arası çocuklarda günde 2-5 damla, 11 yaş ve üzeri yetişkinlerde ise günde 2-8 damla kullanılması tavsiye edilir.

Gebelik için hangi vitamin?

Hamilelikle ilgili en önemli vitaminlerin başında folik asit, diğer adı ile B9 vitamini gelir. Gebelik öncesinde en az 3 ay süreyle ve hamileliğin ilk 12 haftasında kullanılması tavsiye edilir. Çünkü folik asit; bebeğin sinir sisteminin gelişmesinde, DNA sentezinde ve hücre bölünmelerinde görev alır.

Gebelikte Omega-3 ne zaman kullanılmalı?

Gebelikte ise günlük en az 250mg omega-3 alımı öneririz. Bununla beraber bebeğin özellikle ihtiyacı olduğu dönem gebeliğin son 3 aylık dönemidir. Omega-3 en fazla balık ve balık yağı ürünlerinde bulunur.

Gebelikte demir hapı ne zaman kullanılmalı?

Kan demir düzeyleri normal bile olsa anne adayına, gebeliğin ikinci yarısından itibaren takviye demir verilmesi gerekir. Bu sebeple kan sayımında değerleriniz normal olsa da, kansızlığınız olmasa da, 20. haftadan sonra demir takviyesi (kan ilaçları) almanız gerekir.