Rakıya katılan Suma nedir?

İçindekiler:

  1. Rakıya katılan Suma nedir?
  2. Şaraba hangi maya katılır?
  3. Meyve suyundan şarap kaç günde olur?
  4. Şarap fermantasyon ne zaman başlar?
  5. Fermantasyon kaç derecede olur?
  6. Maserasyon ne zaman biter?
  7. Ev birası ne kadar dayanır?

Rakıya katılan Suma nedir?

Suma, üzüm ve incir mayşesinin damıtılmasıyla elde edilen bir içki alkolü. Yapımında genelde üzüm tercih edilir; çünkü incir suması nitelik ve nicelik bakımından önemsizdir. Rakı yapımında da üzüm suması kullanılır.

Şaraba hangi maya katılır?

Kuru maya doğrudan şıranın içine konursa çok büyük ihtimalle biraz geç de olsa çalışır ve sonuç verir. Ancak işi şansa bırakmamak için mayanın hazırlanması gerekir.

Meyve suyundan şarap kaç günde olur?

Son olarak bidonun ağzına hava kilidi takılır ve hava çıkışı bitene kadar güneş görmeyen bir yerde bekletilir. (yukarıda çok kolay bir hava kilidinin videosunu bulabilirsiniz) Bu bekleme süresi; şeker oranı, mayanın türü, odanın sıcaklığı gibi faktörlere göre değişiklik gösterse de ortalama 4 ile 8 haftadır.

Şarap fermantasyon ne zaman başlar?

normal şartlar altında fermantasyonu 10-30 gün içinde tamamlanır. Çoğu kez, maya hücrelerin büyük kısmı çökmeye başlar.

Fermantasyon kaç derecede olur?

Ortam Isısı: İdeal Fermantasyon Koşulları için ideal ısı oda sıcaklığı yani 25 derecedir. Eğer özel bir maya kullanmıyorsanız (turbo maya gibi) ısı kontrolünü çok iyi yapmalısınız. Turbo maya dahi kullansanız verim açısından 25 derecelik sabit sıcaklığı sağlamanızı öneriyorum.

Maserasyon ne zaman biter?

Maserasyonda bir yandan maya şekeri tüketerek alkol ve karbondioksit oluşur yani alkol fermantasyonu başlar, bir yandan da şarabımız kabuklardan geçen renge kavuşur. Maserasyon süresi en az altı gündür. Bu süreyi artırmak elimizdedir ve son yıllarda “uzatılmış maserasyon“ tekniği sıkça uygulanmaktadır.

Ev birası ne kadar dayanır?

Yaptığın biralar bira kitinin özelliğine göre oda sıcaklığında en az 6 - 8 ay ömre sahiptir. Bazı kitlerimiz ise şarap gibi yıllandırılmaya uygun olup şişelendikten sonra 1 yıl ve üzeri sürelerle saklanabilir. Ticari biralardan farklı olarak, ev yapımı biralar pastörize edilmedikleri için canlı bira mayası içerirler.