Burundan genze akıntı orucu bozar mı?

İçindekiler:

  1. Burundan genze akıntı orucu bozar mı?
  2. Geniz akıntısının ilacı nedir?
  3. Kronik geniz akıntısına ne iyi gelir?
  4. Geniz akıntısı nereye akıyor?
  5. Geniz akıntısı ve balgam neden olur?

Burundan genze akıntı orucu bozar mı?

Geniz akıntısı, orucu bozan durumlardan biri değildir. Orucu bozmadığı için geniz akıntısının yutulması durumunda oruç bozulmadığından kaza edilmesine de gerek yoktur.

Geniz akıntısının ilacı nedir?

Psödoefedrin (Sudafed) veya fenilefrin gibi reçetesiz satılan dekonjestanlar, mukusun kurumasına, tıkanıklığın ve geniz akıntısının azalmasına yardımcı olabilir. Ancak bu ilaçlar bazı hastalarda aşırı burun kuruluğuna, gerginliğe ya da baş dönmesine neden olabilirler.

Kronik geniz akıntısına ne iyi gelir?

- Taze bal ve limon karışımı içmek, - Buruna yakın bölgeye nane yağı uygulaması yapmak, - Günde 2-3 kez sıcak çorba içmek, - Günlük olarak içilen suya az miktarda elma sirkesi ilave etmek geniz akıntısına iyi gelir.

Geniz akıntısı nereye akıyor?

Geniz akıntısı aslında her insanda bulunan bir akıntıdır. Burnumuz içinde günde 1-1,5 litre kadar üretilen mukus salgısı, burun boşluğunun arkasına yani geniz bölgesine doğru ilerler; buradan boğaza indiğinde yutkunarak bunu temizleriz.

Geniz akıntısı ve balgam neden olur?

Soğuk algınlığı, grip ve sinüzit gibi solunum yolu enfeksiyonları, balgam üretiminin artması ve öksürük sık görülen nedenleridir. Alerjik reaksiyonlar, balgam üretiminin artmasının bir başka nedenidir. Baharatlı yiyeceklerin tüketimi bile burun pasajlarında aşırı mukus üretimine neden olabilir.