Lastik kaç inç nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Lastik kaç inç nasıl anlaşılır?
  2. Lastik genişliği ne demek?
  3. Lastik kesit genişliği nedir?
  4. Lastikte c ne anlama geliyor?
  5. Oto lastikte c ne anlama gelir?
  6. Lastik ebat numaraları ne anlama gelir?
  7. Oto Lastik ölçüleri nasıl okunuyor?
  8. Araç Lastik ebatları nerede yazar?

Lastik kaç inç nasıl anlaşılır?

Son harf olan 'R' stands for 'Radial' anlamındadır. Son rakam, lastiğin üzerine oturduğu jantın inch olarak çapını verir. Bu örnekte lastik 15inch' lik bir janta monte edilebilir anlamındadır..

Lastik genişliği ne demek?

Lastik genişliği. Yanaktan yanağa milimetre cinsinden ölçülen lastik genişliğidir.

Lastik kesit genişliği nedir?

Lastik kesiti, yüksekliğin genişliğe oranıdır. Örneğin, 195/55 R16 ebadındaki bir lastikteki 65, yüksekliğin lastik genişliğine %55'ine eşit olduğu anlamına gelir. Lastiğin boyutu bir uçtan diğeri uca ölçümüdür.

Lastikte c ne anlama geliyor?

İlk sıradaki gösterim binek / oto grubuna aittir. Hafif ticari araç lastikleri için ise ölçünün sonunda C harfi bulunmaktadır. Bu işaret CP olursa, karavan / kamp tipi uzun süre bekleme sonrası yıl içinde kısa süreli kullanımlarda olan yanakları takviyelendirilmiş lastikleri gösterir.

Oto lastikte c ne anlama gelir?

C – Jant Çapı: Jantın inç ölçüsü cinsinden çapını belirtir. Jant çapı yanında gördüğümüz R harfi lastiğin radyal katlı olduğunu gösterir. R16 radyal lastik ve 16" jant ölçüsünü belirtir.

Lastik ebat numaraları ne anlama gelir?

Oto lastik ebatları, lastiğin üzerindeki yazıları doğru bir biçimde okunduğunda anlaşılabilmektedir. ... Bu sayı ve harfler lastiğin ebadını yani ölçüsünü, genişliğini, yüksekliğini, taşıyabileceği yük miktarını ve hız sınıfını göstermektedir.

Oto Lastik ölçüleri nasıl okunuyor?

Elmizde örnek olarak 205/55 R17 şeklinde bir ebat olduğunu varsayalım. 205 lastiğin milimetre olarak genişliğini, 55 yüksekliğin genişliğe oranını (yükseklik/genişlik = %55), R harfi lastiğin radyal olduğunu 17 de inç olarak jant çapını ifade etmektedir. Lastik ebatının yanında yer alır.

Araç Lastik ebatları nerede yazar?

Lastik ebatlarını nerede bulabilirim? Lastik ebatları lastiğinizin yan tarafında bulunmaktadır. 195/60 R15 şeklinde olan işaretler lastik ebatlarınızdır. Lastik ebatlarınızı aynı zamanda aracınızın kullanma klavuzunda, aracınızın teknik özellikleri kısmında da bulabilirsiniz.